Werkschoenen

Top 10 werkschoenen in de bouw

In de bouw zijn werkschoenen onmisbaar. Speciaal voor de bouwsector zijn er honderden verschillende werkschoenen beschikbaar. Door dit grote aanbod kunnen we ons voorstellen dat, wanneer u op zoek bent naar nieuwe werkschoenen in de bouwsector, het een lastige keuze is.

Al sinds 2014 zijn wij specialist in werkschoenen. We kennen de gerenommeerde merken van veiligheidsschoenen, de verschillende modellen werkschoenen en ons hele assortiment door en door. Met deze kennis en ervaring op zak, laten we u graag een top 10 werkschoenen voor de bouw zien. Kijkt en leest u mee? 

 

Werkschoenen in de bouw; waar moeten ze aan voldoen?

In de bouwsector zijn werkschoenen verplicht. Dat heeft alles te maken met de risico’s die er op deze locatie aanwezig zijn. Van een spijker op de grond die de zool van een normale schoen kan doorboren tot een zwaar vallend voorwerp wat van een steiger afvalt. Als het gaat om werkschoenen voor de bouw dan hebben we het over werkschoenen met de S3-normering

Werkschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende normeringen. In dit artikel kunt u meer lezen over de normeringen. Voor de bouwsector zijn werkschoenen met S3-normering nodig. Dat betekent dat de schoenen deze kenmerken hebben:

  • Een veiligheidsneus die bescherming biedt tot 200 Joule.
  • Een antiperforatiezool.
  • Antistatische eigenschappen (beschermt tegen een opstapeling van elektrische lading, door deze naar de grond te geleiden).
  • Een gesloten hiel met een schokabsorberende hak. 
  • Waterafstotend.

 

De top 10 van beste werkschoenen voor de bouw

We hebben voor u een top 10 van werkschoenen in de bouw samengesteld op basis van onze ervaringen met alle verschillende werkschoenen én op basis van diverse productkenmerken en -eigenschappen. Bij het samenstellen van deze top 10 hebben deze kenmerken en eigenschappen een rol gespeeld:

  • Het comfort van de werkschoenen.
  • De veiligheid van de werkschoenen.
  • Het uiterlijk én het design van de werkschoenen.
  • De prijs / kwaliteit verhouding.

 

1. Arbesko 604 S3

De doordachte, duurzame veiligheidsschoen van Arbesko.

 

De Arbesko 604 is een sterke, robuuste veiligheidsschoen.Varieert uw werk van activiteiten in de hitte toe natte en modderige omstandigheden? Daar is deze werkschoen speciaal voor ontwikkeld. 

€ 179,25
€ 216,89 incl. BTW

 

Meer over de Arbesko 604 >

 

2. Sievi Zone 2 High+ S3

Een hoge, robuuste veiligheidsschoen van Sievi.

 

Deze Sievi werkschoen voor de bouw hoort bij de 'Zone' productfamilie van Sievi. De schoen kenmerkt zich door veel draagcomfort, ondersteuning en bescherming. 

€ 149,68
€ 181,11 incl. BTW

 

Meer over de Sievi Zone 2 >

 

3. Timberland PRO® Iconic Wheat S3

Een Timberland werkschoen in traditionele stijl.

 

Timberland staat bekend als producent van stoere, luxe schoenen met hoge prestaties. De Iconic variant voldoet volledig aan dit beeld. Geliefd bij de stoere gebruikers.

€ 151,60
€ 183,44 incl. BTW

 

Meer over de Timberland PRO® Iconic >

4. Puma 63.022.0 Sierra Nevada Mid S3

Een robuuste Puma werkschoen voor de bouw.

 

Deze Puma Sierra Nevada is ontworpen voor de bouw, de machinebouw en de industrie. De schoen biedt veel draagcomfort en is hoog belastbaar. Ondersteunt de voet bij iedere stap.

€ 118,55
€ 143,44 incl. BTW

 

Meer Puma Sierra Nevada >

5. Sixton 80117-08 Eldorado S3

Werkschoen van Sixton, van Italiaanse afkomst.

 

De werkschoenen van Sixton zijn met oog voor detail ontwikkeld en dat zien we ook in dit model terug. Echt vakwerk, uitermate geschikt voor de bouwsector.

€ 119,65
€ 144,78 incl. BTW

 

Meer over de Sixton Eldorado >

6. Emma Bryce S3

De Limburgse werkschoen van Emma in veel maten.

 

Een circulaire veiligheidsschoen van Emma. Het bovenwerk is gemaakt van duurzaam microfiber en voorzien van reflectie. Verkrijgbaar in verschillende breedte maten.

€ 95,62
€ 115,70 incl. BTW

 

Meer over de Emma Bryce >

7. Albatros 63.175.0 X-Treme CTX Mid S3

Een kwalitatieve, comfortabele en functionele werkschoen van Albatros.

 

Deze werkschoen van Albatros doet zijn naam eer aan! De hoge werkschoen biedt maximale weerstand en perfecte bescherming. Geproduceerd met hoogwaardig materiaal.

€ 87,07
€ 105,35 incl. BTW

 

Meer over de Albatros X-Treme CTX >

8. Cofra Conference S3

De veilige sneaker werkschoen van Cofra voor de bouw.

 

Draagt u graag een sportieve sneaker? Dan is deze Cofra Conference schoen een uitstekende keuze! De schoen loopt comfortabel en voldoet aan alle veiligheidsschoen eisen voor de bouw.

€ 69,14
€ 83,66 incl. BTW

 

Meer over de Cofra Conference >

9. Amblers FS32 S3

Halfhoge Amblers werkschoen; robuust en waterdicht.

 

Deze Amblers werkschoen voor de bouw is flexibel, robuust en waterdicht. De voering is comfortabel, de pasvorm is stevig en de prijs / kwaliteit verhouding is uitstekend. 

€ 76,83
€ 92,96 incl. BTW

 

Meer over de Amblers FS32 >

10. Sixton 81087-06 Corvara S3

Last but nog least; de halfhoge Corvara van Sixton.

 

De Sixton Corvara biedt alles wat nodig is op de bouw. De werkschoen voldoet uiteraard aan alle S3-normering eisen en is uitgerust met geavanceerde technieken.

€ 80,96
€ 97,96 incl. BTW

 

Meer over de Sixton Corvara >

 

 

Vragen over werkschoenen voor de bouw?

Het aanbod in werkschoenen voor de bouw is groot. Van lage werkschoenen tot extra hoge werkschoenen, van sneakers tot kuitlaarzen. Daarbij komt dat iedere voet en iedere manier van lopen anders kan zijn. Dit kan de keuze lastig maken. In ons kenniscentrum hebben we informatie verzameld die u kan helpen bij het maken van de juiste keuze. 

→ Blog 'De juiste werkschoen kiezen'

→ Blog 'Verschillende soorten veiligheidsneuzen'

→ Blog 'Inlegzolen voor werkschoenen'

→ Bekijk alle blogitems 

 

Bent u op zoek naar meer informatie over een bepaald model? Of bent u op zoek naar advies over uw (persoonlijke) situatie? Wij staan voor u klaar! Bekijk het aanbod werkschoenen voor heren en veiligheidsschoenen voor dames en bestel online.


Bel ons op 033 489 32 53 of stuur uw vraag per mail naar [email protected].

 

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen