Werkschoenen

Beste werkschoenen voor staand werk

Wanneer je veel moet staan tijdens werkzaamheden is het belangrijk om de juiste werkschoenen te dragen. Het dragen van goede werkschoenen is niet alleen belangrijk om je voeten te beschermen tijdens werkzaamheden. Ze zijn namelijk ook belangrijk om pijnklachten en fysieke ongemakken te voorkomen. In dit artikel vertellen we wat de beste werkschoenen zijn, voor mensen die veel moeten staan tijdens het werk.

Als je tijdens je werk veel moet staan, is het belangrijk om je werkschoenen daarop aan te passen. Dat wil zeggen; de juiste werkschoenen uitkiezen die geschikt zijn om langere tijd op te staan, zonder dat je ongemak ervaart van pijnlijke voeten of knieën. Kies je voor de verkeerde werkschoenen, dan kan dit op den duur invloed hebben op je gestel en je algemene gezondheid. In dit artikel geven we een top vijf van de beste werkschoenen voor beroepen waarin je veel staat.

 

Welke lichamelijke klachten gaan gepaard met veel staan tijdens het werk?

Mensen die veel staan tijdens het werk, hebben meer kans op knie- en rugklachten. Dat komt vooral, doordat mensen te veel achterover staan en daardoor veel op de hak leunen. Daarbij kan je lichaam als het ware op slot schieten. Ook kunnen mensen met staande beroepen last krijgen van slechte doorbloeding en spataderen. Deze ongemakken kun je voorkomen door een compressie-sok te dragen. Solid Gear heeft goede compressiesokken die een goede oplossing bieden tegen deze lichamelijke ongemakken.

 

Comfort, ondersteuning en grip bij staande beroepen

In veel beroepen dien je voor langere tijd stil te staan. Daarom bestaan er verschillende werkschoenen die voorzien zijn van een anatomisch voetbed en/of zijn voorzien van extra demping. Door deze eigenschappen zijn deze werkschoenen geschikt om langere tijd op te staan.

Deze werkschoenen voorzien voeten en enkels van extra ondersteuning. Ook bieden ze meer grip. Dat is niet alleen een groot voordeel als iemand veel stilstaat, maar zeker ook een voordeel als je naast staan ook veel moet lopen tijdens het werk.

 

De eigenschappen voor werkschoenen die geschikt zijn voor staande beroepen

Als je langdurig staat tijdens werkzaamheden, is het belangrijk om een actieve houding aan te nemen. Wanneer je geen actieve houding aanneemt, is de kans op rug- en knieklachten groter. Het is dus verstandig om voor een werkschoen te kiezen zonder vlak voetbed, maar voor een werkschoen met anatomisch verloop. Dat zorgt ervoor dat de werkschoen vorming heeft in het voetbed, waardoor de hak hoger is dan het voorvoetgedeelte van de werkschoen. Zo krijg je een actievere houding.

Bij staande beroepen hebben vooral de hakken het zwaar. Die krijgen het meest te verduren. Daarom is het belangrijk om voor werkschoenen te kiezen die zijn voorzien van lift en demping.

De beste werkschoenen voor staande beroepen op een rij

Solid Gear Prime

Solid Gear biedt een werkschoen met een zeer goede, lichtgewicht zool. De zool van deze werkschoenen is namelijk voorzien van een lichtgewicht EPTU gedeelte in het midden. Daardoor biedt deze werkschoen topcomfort en extra stabiliteit. De zool is daarnaast voorzien van antislip eigenschappen. Deze werkschoenen zijn daarnaast voorzien van een hoge hielkap en een speciaal ontworpen, nauwsluitende ergonomische hieltong. Meer eigenschappen over deze fantastische werkschoen voor staande beroepen bekijk je hier.

Puma Airtwist

De Puma Airtwist serie is voorzien van een fantastische zoolconstructie met Effect-foam. Deze speciale zool zorgt voor optimale demping, met een energieteruggave van 70 % boven de norm. De Puma Airtwist werkschoenen zijn daarnaast ontzettend cool. Het ontwerp is geïnspireerd op legendarische cult-sneakers. Daarnaast zijn de Puma Airtwist werkschoenen voorzien van de nieuwste technieken uit de sport – en veiligheidsschoenensector. Bekijk alle eigenschappen van de Puma Airtwist serie hier.

Timberland Pro

De Timberland Pro werkschoenen zijn zeer geschikt voor beroepen waarin je veel staat, omdat de zool is voorzien van anti-vermoeidheidstechnologie. Het voetbad is daarnaast voorzien van schokabsorptie. De Timberland Pro werkschoenen staan bekend om hun robuuste en stoere uiterlijk. Ze zijn geschikt om te dragen in allerlei werkomstandigheden. Deze werkschoenen zijn waterdicht en voorzien van antislip voor alle ondergronden. Meer weten over de werkschoenen van Timberland Pro? Bekijk hier alle eigenschappen.

Arbesko 386

Voor extra grip en stabiliteit is de Arbesko 386 een meer dan uitstekende werkschoen. De zool van de Arbesko 386 werkschoen is voorzien van extra hieldemping. Dit draagt bij aan maximale schokabsorptie. De veerkracht van deze werkschoen is groot. Deze werkschoenen zijn zeer geschikt voor mensen die veel staan en lopen tijdens werkzaamheden. Het nitrilrubber in de zool voorkomt daarnaast uitglijden en zorgt voor uitstekende grip. Alle eigenschappen van de Arbesko 386 bekijk je hier.

Albatros Aer55 Impulse

De Albatros Aer55 Impulse-modellen zijn opmerkelijk sportief. De Albatros-modellen uit deze serie zijn voorzien van een dubbel geschuimde IMPULSE.FOAM-middenzool. De energieteruggave is dankzij dit materiaal 55 %. De Albatros-modellen dragen bij aan moeiteloos werken en bieden veel comfort. Benieuwd naar alle eigenschappen van deze werkschoen? Bekijk alle eigenschappen van de Albatros Aer55 hier.

Meer weten over verschillende merken, of op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Of op zoek naar werkschoenen die uitstekend passen? Neem gerust contact met ons op. We helpen graag!

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen