Werkschoenen

Inlegzolen voor werkschoenen

Werkschoenen worden vaak hele (lange) dagen achtereen gedragen. Dit vele lopen en staan kan zwaar zijn voor het lichaam, niet alleen voor de voeten, maar ook voor de rug en knieën. Voor uw lichaam is het essentieel dat u kwalitatieve werkschoenen draagt die uw voeten en uw hele lichaam goed ondersteunen. Een kwalitatieve werkschoen heeft kwalitatieve inlegzolen en biedt daarmee optimale ondersteuning aan de voeten.

Het verschil tussen steunzolen en inlegzolen voor werkschoenen

Steunzolen en inlegzolen zijn twee benamingen die in de praktijk veel door elkaar heen worden gebruikt. We willen graag beginnen met de definitie van steunzolen en inlegzolen voor werkschoenen te verduidelijken.

 

Steunzolen voor werkschoenen

Steunzolen voor werkschoenen zijn op maat gemaakte zooltjes met een corrigerend voetbed. Steunzolen voor werkschoenen worden gemaakt om actieve pijnklachten in voeten, enkels, knieën of rug te verminderen. Steunzolen bieden de gewrichten, de banden en de kapsels van de voet ondersteuning.

Heeft u actieve pijnklachten? Of weet u dat uw voeten een afwijking hebben? Dan heeft u voor uw werkschoenen, net als voor uw normale schoenen, aangepaste inlegzooltjes nodig. We adviseren u om daarvoor een bezoek te brengen aan een podotherapeut. In dit artikel leest u meer over de werkwijze van en een bezoek aan de podotherapeut.

 

Inlegzolen voor werkschoenen

Een inlegzool is een breed begrip. De letterlijke betekenis van inlegzool is: een los uitneembare binnenzool uit de schoen. Inlegzolen in werkschoenen ondersteunen bepaalde delen van de voet, verhogen het comfort en kunnen bepaalde voetklachten of lichamelijke klachten voorkomen. Wanneer u een werkschoen van goede kwaliteit aanschaft, kunt u ervan uitgaan dat ook de inlegzool van goede kwaliteit is.

Kwalitatieve inlegzolen in werkschoenen bieden ondersteuning, maar corrigeren niet. 

 

De beste inlegzolen voor werkschoenen

Van alle werkschoenen in het Mallegrom assortiment kunt u een goede prijs / kwaliteit verhouding verwachten. We bieden de hoogste kwaliteit veiligheidsschoenen aan voor een scherpe prijs. Al onze werkschoenen zijn dan uitgerust met goede inlegzolen. Deze inlegzolen en de bijbehorende eigenschappen verschillen per werkschoen, de inlegzool van een Timberland werkschoen kan bijvoorbeeld sterk verschillen van de inlegzool van een Sievi werkschoen. Ook binnen de verschillende merken bestaan onderlinge verschillen in kwaliteit en eigenschappen.

 

Inlegzool werkschoen voor vermindering klachten

Lichamelijke klachten na een werkdag hebben vaak te maken met de mate van ondersteuning op de kritische punten van de voet. Een kwalitatieve inlegzool in een schoen is zo ontworpen dat deze punten van een voet optimaal ondersteunt worden. Dit verschil zult u aan het einde van een intensieve werkdag merken aan de mindere mate van vermoeidheid / pijn in uw voeten. Het dragen van kwalitatieve werkschoenen met kwalitatieve inlegzolen kan hét verschil maken op het gebied van ergonomische ondersteuning.

 

Inlegzool werkschoen voor extra comfort

Wist u dat inlegzolen naast het bieden van ergonomische ondersteuning ook bijdragen aan de vochtafvoer en ventilatie? Dit zorgt dat u een verhoogde mate aan comfort ervaart en dat de voethuid minder belast wordt. 

Voor de levensduur en de frisheid van uw werkschoenen raden we aan om een extra setje inlegzolen aan te schaffen bij uw werkschoenen. Zo kunt u om de dag de inlegzolen wisselen, de inlegzool goed laten ventileren en drogen en zo uw werkschoenen optimaal verzorgen.

Wanneer u voor uw voeten schoenen zoekt met een bepaalde inlegzool met bepaalde eigenschappen dan moet u hier bij de aanschaf van uw werkschoenen al rekening mee houden. Inlegzolen in werkschoenen hebben verschillende voordelen en eigenschappen hebben. Later in dit artikel kunt u hier een opsomming van vinden.

 

 

Eisen aan inlegzolen voor werkschoenen

Bij de aanschaf van extra inlegzolen voor uw werkschoenen is het belangrijk om de juiste inlegzolen te kiezen die aan de eisen voor werkschoenen voldoen. Uw werkschoenen hebben een bepaalde normering, wanneer u de standaard binnenzool van uw werkschoenen eruit haalt, kunt u onbedoeld ook het veiligheidskeurmerk veranderen.

Werkschoenen worden getest in de fabriek, met originele binnenzool. In deze staat wordt de normering aan de werkschoen toegekend. Het veranderen van de binnenzool kan deze normering laten vervallen. Door een inlegzool in de werkschoen te gebruiken die niet geschikt is kan het zo zijn dat:

 • De restruimte (de ruimte tussen uw tenen en de beschermende neus) kan te klein worden. Dit kan bij vallende voorwerpen de tenen beklemmen.
 • De antistatische eigenschappen van een werkschoen wordt bepaald door de loopzool en de binnenzool. Het wijzigen van deze binnenzool kan de antistatischheid dus beinvloeden. 

Kiest u voor de inlegzolen van hetzelfde merk als uw werkschoenen? Dan is er niets aan de hand en blijft de normering van uw werkschoenen volledig in tact. Heeft u vragen of twijfelt u over de geschiktheid van inlegzolen voor uw werkschoenen? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren en helpen graag. 

 

Verschillende eigenschappen van inlegzolen 

We hebben in dit artikel al een aantal voordelen en eigenschappen benoemd van inlegzolen. Maar.. er is nog meer! We zetten de eigenschappen voor u op een rijtje:

Let op: niet alle eigenschappen gelden voor alle inlegzolen. Lees goed de omschrijving van de betreffende veiligheidsschoenen / inlegzolen voor u uw aankoop voltooid. 

 • Kwalitatieve inlegzolen bieden goede ondersteuning op een (intensieve) werkdag.
 • De juiste inlegzolen kunnen een (eerste) oplossing zijn bij lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld voor een hielspoor.
 • Inlegzolen ontlasten bepaalde delen van de voet. Denk aan de hiel en de achillespees.
 • Er bestaan inlegzolen met anti-vermoeidheid technologie.
 • Inlegzolen in werkschoenen kunnen over een vochtafvoerende en vochtabsorberende werking beschikken. Hierdoor wordt transpiratievocht afgevoerd, worden hinderlijke geurtjes voorkomen en heeft u drogere voeten.
 • Er zijn inlegzolen in werkschoenen beschikbaar met unieke eigenschappen. Denk aan antistatische eigenschappen, anti-bacteriologische eigenschappen, etc. 
 • Inlegzolen zijn uitwasbaar.
 • Inlegzolen bieden demping en comfort. 
 • Bepaalde inlegzolen hebben een isolerende werking (bij zowel warmte als kou).
 • Inlegzolen optimaliseren de pasvorm van een werkschoen.
 • Ziet u bij inlegzolen ‘thermodynamisch’ staan? Dan voeren deze inlegzolen overtollige warmte af waardoor blaarvorming wordt voorkomen.

 

Verschillende merken inlegzolen werkschoenen

Bij de aanschaf van extra inlegzolen voor werkschoenen is het belangrijk om hetzelfde merk inlegzool aan te schaffen als het merk van uw werkschoenen. In ons assortiment vindt u dan ook inlegzolen van de diverse merken, bijvoorbeeld Timberland inlegzolen, Emma inlegzolen, Gerba inlegzolen en Sievi inlegzolen.


 

Uw inlegzolen voor werkschoenen bij Mallegrom

Mallegrom heeft een ruim online aanbod van diverse inlegzolen. Schaft u uw inlegzolen voor uw werkschoenen aan? Let dan op het volgende:

 • Heeft u extra brede werkschoenen? Kies dan voor de optimale pasvorm uw inlegzool een maat groter.
 • Door de inlegzolen van uw werkschoenen te vervangen door inlegzolen van hetzelfde merk, blijft de normering van de werkschoenen in tact. 

Advies ontvangen over inlegzolen voor uw voeten? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. 

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen