Werkschoenen

De beste en populairste werkschoenen van dit moment

Werkschoenen: in veel branches is het verplicht om ze te dragen. In bepaalde beroepen zijn bepaalde merken of type werkschoenen al jaren populair. In dit artikel zoomen we verder in op de beste en populairste werkschoenen uit 2022. En we kijken naar de innovatie en nieuwe modellen van werkschoenen in 2023.

Welk merk of type werkschoen het beste is, hangt vaak af van de branche waarin iemand werkzaam is. Lees hier meer over de beste werkschoenen voor timmermannen. Ook schreven we artikelen over goede werkschoenen voor hoveniers en werkschoenen voor monteurs.

In dit artikel bespreken we de top drie best verkochte werkschoenen in 2022. En bekijken welke werkschoenen in 2023 populair zijn. Daarnaast geven we aan welke merken werkschoenen het beste aansluiten op een bepaald vakgebied.

 

Top 3 best verkochte werkschoenen in 2022 in de webshop van Mallegrom Veiligheidsschoenen 

 

1. Cofra Chuck S3


Zeer populaire werkschoen, omdat de prijs-kwaliteitverhouding van deze schoen gewoon heel goed is. De schoen is geliefd bij bedrijven waar een constante doorloop van personeel is. Een schoen met een gunstige prijs die tegelijkertijd voldoende comfort en veiligheid voor de drager biedt. De schoen heeft een vlot uiterlijk. Het draagcomfort is licht en prettig. Vooral door medewerkers in bouwmarkten wordt dit type schoen veel gedragen. Al met al een sportieve veiligheidsschoen met een sportieve look. Deze veiligheidsschoen heeft een S3 normering, met antislip op alle ondergronden. De neus is voorzien van aluminium en de zool is gemaakt van metaalvrij, anti-perforatiemateriaal.

 

2. Quick Sprint Dark S1P 

 

De Quick Sprint is een populaire lage sneaker-werkschoen. Een fijne en comfortabele werkschoen die door onze klanten wordt gewaardeerd om zijn draagcomfort. De schoen is gemaakt van lichte materialen en heeft een sportief uiterlijk. De prijs-kwaliteitverhouding van deze schoen wordt door onze klanten gewaardeerd.

 

 


 

3. Timberland Iconic Wheat S3 

 
Een ongekend populair model werkschoen: Timberland Iconic. Ondanks dat deze werkschoen een strak en degelijk voetbed heeft en er veel sportievere en lichtere modellen door Timberland zijn ontwikkeld, kiezen toch nog steeds veel werkenden bewust voor dit iconische model. De Iconic Timberland werkschoen ziet er nog altijd uit zoals hij ooit in 1973 op de markt kwam. Deze werkschoen is stoer en letterlijk iconisch: wie gaat voor een stoere look heeft baat bij een Timberland Iconic werkschoen. Overigens is het een werkschoen die bij veel verschillende kledingstukken past. Bij dames in combinatie met een skinny jeans en bij heren onder een korte werkbroek: deze iconische werkschoen staat iedereen.

 

 

Top 3 beste werkschoenen volgens Mallegrom Veiligheidsschoenen

 

1. Puma Airtwist Serie

Op nummer 1 staat voor ons de Puma Airtwist serie. Een serie zeer sportieve werkschoenen van hoge kwaliteit. De recensies over deze schoen zijn heel goed. En de Airtwist serie behoort tot de schoenen die in onze webshop het meest worden bekeken. Waarom Puma Airtwist voor ons op nummer 1 staat? De werkschoenen uit deze serie komen heel dicht in de buurt van casualschoenen. De combinatie van het voetbed en de fijne lichte materialen zorgen ervoor dat een hele dag lopen op deze schoenen geen uitdaging is. De werkschoenen van Puma geven een nostalgisch gevoel. De werkschoenen uit deze serie zijn metaalvrij en voor de veiligheid zijn de neuzen van de schoenen voorzien van fiberglass. De ontwerpen uit deze serie werkschoenen zijn gebaseerd op oude nostalgische sneakermodellen.

 

 

2. Sievi Racer

Op 2 staat voor ons de Sievi Racer veiligheidsschoen. Deze werkschoen heeft een onovertroffen kwaliteit. Geen ander merk of ander type werkschoen kan hier op dit moment aan tippen. Iemand die een Sievi Racer werkschoen draagt tijdens het werken, kan er met gemak 1,5 jaar mee doen. In aanschaf is het een duurdere schoen, maar juist door de hoge kwaliteit gaat hij extra lang mee. Uiteindelijk is deze werkschoen om die reden niet duurder, omdat veel andere werkschoenen elk half jaar toe zijn aan vervanging. 

Volgens ons draagt de sportieve en lichte manier waarop de schoen is ontworpen en gemaakt bij aan het draagcomfort. De vormgeving die de voet anatomisch steunt en ook nog eens laat ventileren, maken de Racer een superieure veiligheidsschoen. De schoen is voorzien van aluminium teenbescherming. Het FlexEnergy®-veerelement neemt de ontstane bewegingsenergie op en geeft meer dan 55% van die energie weer terug aan iedere stap. Deze schoenen omlijsten iedere voet tijdens het werken.

 

 

3. Solid Gear

Op 3 staat voor ons een nieuw merk, namelijk Solid Gear. Onze verwachtingen van Solid Gear liggen hoog. We volgen de ontwikkelingen van dit merk op de voet. De kwaliteit van Solid Gear werkschoenen is vergelijkbaar met bekende merken als Sievi en Abesko. Het mooie aan de werkschoenen van dit merk  is dat ze bijna niks wegen. Het zijn stuk voor stuk werkschoenen van zeer hoge kwaliteit. Werkschoenen waarbij comfort, design en veiligheid voorop staan. Op zoek naar een sportieve, uitstekend zittende werkschoen die ook nog eens van zeer hoge kwaliteit is? Bekijk hier alle modellen van Solid Gear.

 

 

De beste werkschoenen per branche in 2022 en 2023

 

Iconisch, sportief, of juist robuust en krachtig: in elke branche bestaan er merken werkschoenen die al jaren populair zijn. Waarom zijn bepaalde merken populair in een specifieke branche? En welk merk doet veel aan innovatie? Lees hieronder welke branche voor welk merk kiest. 

 

Iconische werkschoenen in de bouw: Timberland al jaren populair

 

We noemden ze al eerder: de iconische werkschoenen van Timberland zijn nog altijd mateloos populair. Vooral de bouwwereld loopt letterlijk warm voor Timberland werkschoenen. Nederlandse bouwers zijn duidelijk nostalgisch: deze oranje-zwarte werkschoenen van Timberland worden met regelmaat bekeken en aangeschaft in onze webshop.

 

Puma en Albatros in de autobranche

 

Puma heeft een achtergrond in de sport en in de racerij. De sportieve werkschoenen van dit merk worden zeer gewaardeerd in de automotive industrie. Het nostalgische gevoel van de nieuwe Puma Airtwist lijn is voor veel automonteurs een waardevolle toevoeging aan een werkschoen. De ontwikkeling bij Puma gaat hard, maar ook Albatros blijft niet achter. De merken leveren elk half jaar nieuwe modellen. Stilstaan in ontwikkeling past duidelijk niet bij Albatros en Puma.

 

Quick in de logistiek 


In de logistieke sector zien we veel werknemers lopen op Quick’s. Al jaren is dit merk populair in deze sector. Het draagcomfort is prettig en de werkschoenen lopen heerlijk licht.

 

De zware industrie en staalbouw kiest voor Sievi of Arbesko 


Zware bouw, vraagt om krachtige schoenen. Mannen en vrouwen die werkzaam zijn in de zware industrie of staalbouw kiezen voor de kwaliteit van Sievi of Arbesko. Deze werkschoenen zijn letterlijk niet kapot te krijgen. Veiligheid staat in deze branche voorop. Geen wonder dat veel werkers met zwaar materiaal voor extra veilige werkschoenen gaan.

 

Hoveniers gaan voor Buckbootz 


Het van oorsprong Schotse merk Buckbootz weet wel raad met het warm en droog houden van voeten. De Schotten zijn, misschien wel meer dan wij Nederlanders, gewend aan het werken in natte omstandigheden. De werkers in Schotland waren klaar met koude en natte voeten door slechte werkschoenen waarvan de zolen ook nog eens vaker los dan vast zaten. De ontwikkeling van comfortabele en veilige werkschoenen door Buckbootz komt dus eigenlijk voort uit ergernis.

 

Op de klompen met Sika 


Klompen en de agrarische sector gaan goed samen. Sika is waarschijnlijk om die reden al jaren populair in de agrarische sector. Maar ook de transportsector waardeert de werkschoenen van Sika. Degelijk en krachtig: mooie combinaties voor werkenden in deze sectoren.

 

De Zwart/witte zolen van Gerba lopen lekker in iedere branche 


Gerba ontwikkelde drie zeer populaire modellen. Allemaal hebben ze zwart-witte zolen. Gerba ontwikkelt kwaliteitsschoenen met een hoog draagcomfort. Ze zijn voorzien van een optimale veiligheid. Gerba is een traditioneel Nederlands bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in het produceren van veiligheidsschoenen. Door het fijne draagcomfort zijn deze schoenen populair onder werkers die veel kilometers maken. Traditionele schoenen doen het goed voor dit merk.

 

In alle maten thuis: Neskrid voor kleine, brede en grote voeten 


Neskrid biedt mogelijkheden voor bijna alle maten. Werkschoenen van dit merk zijn verkrijgbaar vanaf maat 33 tot maat 55. Mensen met voetproblemen kiezen vaak voor een Neskrid werkschoen. Ook in breedtematen is er namelijk veel mogelijk bij dit merk.

 

Amblers uniek bij Mallegrom Veiligheidsschoenen

 

In Nederland is Mallegrom Veiligheidsschoenen het enige verkooppunt van Amblers. Amblers Safety biedt een uitgebreide en hoogstaande reeks van veiligheidsschoenen en laarzen voor de zware industrie en lichte industrie. Voor ieder beroep een werkschoen of werklaars die als gegoten zit.

 

De sokken van Emma gaan als warme broodjes over de toonbank

 

Een opmerkelijk feit: de sokken van Emma zijn ontzettend populair in onze webshop. De setjes van vijf paar sokken gaan als warme broodjes over de toonbank. De Emma Hydro Dry werksokken garanderen optimale ventilatie, doden bacteriën en voorkomen geurtjes. En dankzij Cordura in de hiel en voorvoet gaan ze ook nog eens extra lang mee! 

Naast sokken ontwikkelt Emma ook werkkleding en werkschoenen. Niet gericht op een specifieke branche. Het merk Emma Veiligheidsschoenen is ooit ontstaan vanuit de productie van veiligheidsschoenen voor mijnwerkers en later zelfs ter werkverschaffing voor arbeidsongeschikt geraakte mijnwerkers. Inmiddels beschikt Emma over een uitgebreide collectie en wordt er veel aandacht besteed aan de perfecte pasvorm, het draagcomfort en een professionele uitstraling. Verder draagt Emma bij aan product, mens en milieu door het ontwikkelen van circulaire werkschoenen. Hierin is het merk absoluut uniek.

 

Meer weten over verschillende merken, of op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Of op zoek naar werkschoenen die uitstekend passen? Neem gerust contact met ons op. We helpen graag!

Werkschoenen
Met welke werkschoenen voorkom ik hielspoor?
Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
De beste werkschoenen voor automonteurs
Veelgestelde vragen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »