Werkschoenen

De beste en populairste werkschoenen van dit moment

Werkschoenen: in veel branches is het verplicht om ze te dragen. In bepaalde beroepen zijn bepaalde merken of type werkschoenen al jaren populair. In dit artikel zoomen we verder in op de beste en populairste werkschoenen uit 2023. En we kijken naar de innovatie en nieuwe modellen van werkschoenen in 2024

Welk merk of type werkschoen het beste is, hangt vaak af van de branche waarin iemand werkzaam is. Lees hier meer over de beste werkschoenen voor timmermannen. Ook schreven we artikelen over goede werkschoenen voor hoveniers en werkschoenen voor monteurs.

In dit artikel bespreken we de top drie best verkochte werkschoenen in 2023. En bekijken we welke werkschoenen in 2023 populair zijn. Daarnaast geven we aan welke merken werkschoenen het beste aansluiten op een bepaald vakgebied.

 

Top 3 best verkochte werkschoenen in 2023 in de webshop van Mallegrom Veiligheidsschoenen 

1. Timberland Iconic Wheat S3

Een ongekend populair model werkschoen: Timberland Iconic. Ondanks dat deze werkschoen een strak en degelijk voetbed heeft en er veel sportievere en lichtere modellen door Timberland zijn ontwikkeld, kiezen toch nog steeds veel werkenden bewust voor dit iconische model. De Iconic Timberland werkschoen ziet er nog altijd uit zoals hij ooit in 1973 op de markt kwam. Deze werkschoen is stoer en letterlijk iconisch: wie gaat voor een stoere look heeft baat bij een Timberland Iconic werkschoen. Overigens is het een werkschoen die bij veel verschillende kledingstukken past. Bij dames in combinatie met een skinny jeans en bij heren onder een korte werkbroek: deze iconische werkschoen staat iedereen.

2. Cofra Chuck S3

Zeer populaire werkschoen, omdat de prijs-kwaliteitverhouding van deze schoen gewoon heel goed is. De schoen is geliefd bij bedrijven waar een constante doorloop van personeel is. Een schoen met een gunstige prijs die tegelijkertijd voldoende comfort en veiligheid voor de drager biedt. De schoen heeft een vlot uiterlijk. Het draagcomfort is licht en prettig. Vooral door medewerkers in bouwmarkten wordt dit type schoen veel gedragen. Al met al een sportieve veiligheidsschoen met een sportieve look. Deze veiligheidsschoen heeft een S3 normering, met antislip op alle ondergronden. De neus is voorzien van aluminium en de zool is gemaakt van metaalvrij, anti-perforatiemateriaal.

3. Quick Sprint Dark S1P 

De Quick Sprint is een populaire, lage sneaker-werkschoen. Een fijne en comfortabele werkschoen die door onze klanten wordt gewaardeerd om zijn draagcomfort. De schoen is gemaakt van lichte materialen en heeft een sportief uiterlijk. De prijs-kwaliteitverhouding van deze schoen wordt door onze klanten gewaardeerd.

 

Top 3 beste werkschoenen volgens Mallegrom Veiligheidsschoenen

1. Solid Gear

Op 1 staat voor ons het merk Solid Gear. Onze verwachtingen van Solid Gear, waren in 2023 groot. Dat was het jaar waarin we voor het eerst kennismaakten met dit merk werkschoenen. Het blijkt dat Solid Gear onze verwachtingen meer dan waar heeft gemaakt! De reacties van onze klanten over dit merk zijn zeer positief. De kwaliteit van deze werkschoenen is zeer hoog. We blijve ook in 2024 de ontwikkelingen van dit merk volgen. De kwaliteit van Solid Gear werkschoenen is vergelijkbaar met bekende merken als Sievi en Abesko. Het mooie aan de werkschoenen van dit merk, is dat ze bijna niks wegen. Het zijn stuk voor stuk werkschoenen van zeer hoge kwaliteit. Werkschoenen waarbij comfort, design en veiligheid voorop staan. Op zoek naar een sportieve, uitstekend zittende werkschoen die ook nog eens van zeer hoge kwaliteit is? Bekijk hier alle modellen van Solid Gear.

2. Puma Airtwist Serie

Op nummer 2 staat voor ons de Puma Airtwist serie. Een serie zeer sportieve werkschoenen van hoge kwaliteit. De recensies over deze schoen zijn heel goed. En de Airtwist serie behoort tot de schoenen die in onze webshop het meest worden bekeken. Waarom Puma Airtwist voor ons op nummer 2 staat? De werkschoenen uit deze serie komen heel dicht in de buurt van casualschoenen. De combinatie van het voetbed en de fijne lichte materialen zorgen ervoor dat een hele dag lopen op deze schoenen geen uitdaging is. De werkschoenen van Puma geven een nostalgisch gevoel. De werkschoenen uit deze serie zijn metaalvrij en voor de veiligheid zijn de neuzen van de schoenen voorzien van fiberglass. De ontwerpen uit deze serie werkschoenen zijn gebaseerd op oude nostalgische sneakermodellen.

3. Sievie Runner Roller

Op 3 staat voor ons de Sievi Runner Roller veiligheidsschoen. Deze werkschoen heeft een onovertroffen kwaliteit. Geen ander merk of ander type werkschoen kan hier op dit moment aan tippen. Iemand die een Sievi Runner Roller werkschoen draagt, tijdens het werken, kan er met gemak 1,5 jaar mee doen. In aanschaf is het een duurdere schoen, maar juist door de hoge kwaliteit gaat hij extra lang mee. Uiteindelijk is deze werkschoen om die reden niet duurder, omdat veel andere werkschoenen elk half jaar toe zijn aan vervanging. 

Volgens ons draagt de sportieve en lichte manier waarop de schoen is ontworpen en gemaakt bij aan het draagcomfort. De vormgeving die de voet anatomisch steunt en ook nog eens laat ventileren, maken de Runner Roller een superieure veiligheidsschoen. De metaalvrije Runner Roller bevat een composiet teenbescherming, die goed tegen warmte en kou isoleert en een flexibele, van textiel gemaakte bescherming tegen indringing.

Uitstekende grip en slijtvastheid worden gegarandeerd door Sievi’s TractionPro-antislipzool, waarvan de naar beneden breder wordende, modern vormgegeven zoolconstructie het draagcomfort en de schokdemping verhoogt. Met name in de steungebieden van de voet. De schoen is voorzien van aluminium teenbescherming. Het FlexEnergy®-veerelement neemt de ontstane bewegingsenergie op en geeft meer dan 55% van die energie weer terug aan iedere stap. Deze schoenen omlijsten iedere voet tijdens het werken.

 

De beste werkschoenen per branche in 2023 en 2024

Iconisch, sportief of juist robuust en krachtig: in elke branche bestaan er merken werkschoenen die al jaren populair zijn. Waarom zijn bepaalde merken populair in een specifieke branche? En welk merk doet veel aan innovatie? Lees hieronder welke branche voor welk merk kiest. 

 

Iconische werkschoenen in de bouw: Timberland al jaren populair

We noemden ze al eerder: de iconische werkschoenen van Timberland zijn nog altijd mateloos populair. Vooral de bouwwereld loopt letterlijk warm voor Timberland werkschoenen. Nederlandse bouwers zijn duidelijk nostalgisch: deze oranje-zwarte werkschoenen van Timberland worden met regelmaat bekeken en aangeschaft in onze webshop.

 

Krachtige kwaliteit met Solid Gear

De ontwikkeling in de werkschoenen van Solid Gear gaat hard. Voor Solid Gear zijn prestaties en comfort topprioriteit in de productontwikkeling. Kwaliteit en design staan dan ook hoog in het vaandel bij dit merk. Solid Gear werkt samen met diverse toonaangevende leveranciers in de ontwikkeling van werkschoenen. Onder andere producten en materialen van GORE-TEX®, Vibram®, BOA® Fit System en CORDURA® verwerkt Solid Gear in werkschoenen. 

Solid Gear biedt werkschoenen die comfortabel en licht van gewicht zijn. Dat doet Solid Gear in combinatie met geweldige ontwerpen. Alle werkschoenen van Solid Gear zijn gecertificeerd volgens de veiligheidsnormen voor werkschoenen. Het merk doet er alles aan om iedere voet te beschermen tijdens diverse werkzaamheden.
 
Veiligheid en comfort zijn voor Solid Gear belangrijk. Het werkschoenenmerk begrijpt goed dat verschillende werklocaties diverse uitdagingen en behoeftes meebrengen. De werkschoenen van Solid Gear bieden veel comfort en zijn uitermate geschikt om iedere voet te beschermen. Solid Gear biedt onder andere werkschoenen die opgewassen zijn tegen vrieskou en hitte. Ook voor binnen- en buitenwerkzaamheden biedt Solid Gear passende werkschoenen. Kortom: Solid Gear is een merk dat voor het beste resultaat gaat. De kwaliteit van de werkschoenen van Solid Gear is zeer hoog. In 2023 ontvingen we veel lovende reacties van onze klanten over dit merk. We blijven de werkschoenen van Solid Gear in 2024 met veel plezier verkopen. De werkschoenen van Solid Gear zijn geschikt voor diverse beroepen. Bekijk in onze webshop welk model van Solid Gear het beste aansluit op jouw werkzaamheden en werkomstandigheden.

 

Thermowerklaarzen van Dunlop voor (extreem) koude en natte werkomstandigheden

Dunlop ontwikkelt comfortabele en beschermende thermowerklaarzen voor uiteenlopende industrieën. Een krachtig staaltje handwerk, in combinatie met de beste technologie, maken de Dunlop veiligheidslaarzen geschikt om te dragen tijdens werkzaamheden in de agrarische sector en de visserij.

De thermowerklaarzen van Dunlop zijn uitstekend om te dragen in de voedselverwerkende industrie. Ze bieden namelijk uitstekende bescherming van voeten tegen kou en vocht. De veiligheidslaarzen van Dunlop zijn daarom zeer geschikt om te dragen tijdens het werken in natte en koude omstandigheden.

De laarzen zijn waterdicht en hebben een chemische resistentie. De goede isolatie van de laarzen, helpen voeten warm te houden. Het ene type laars isoleert nog beter tegen de kou, dan de andere. Zo zijn er gevoerde thermolaarzen van Dunlop verkrijgbaar die tot -50 graden isoleren.

 

Allround Cofra voor een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding

Cofra staat er al jaren om bekend dat ze werkschoenen ontwikkelen voor veel verschillende branches. Het merk is daarmee heel allround. Wat nog belangrijker is: de werkschoenen van Cofra worden gewaardeerd door de zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

Cofra is dus heel allround en heeft een ongekend breed assortiment werkschoenen. Naast lage en hoge werkschoenen biedt Cofra ook een lijn met sportieve werkschoenen. Deze casual aanvoelende schoenen zien er modern uit en zijn van alle veiligheidsgemakken voorzien. Een zeer fijn merk werkschoenen dat geschikt is voor veel geschikte branches.

 

Puma en Albatros in de autobranche

Puma heeft een achtergrond in de sport en in de racerij. De sportieve werkschoenen van dit merk worden zeer gewaardeerd in de automotive industrie. Het nostalgische gevoel van de nieuwe Puma Airtwist lijn is voor veel automonteurs een waardevolle toevoeging aan een werkschoen. De ontwikkeling bij Puma gaat hard, maar ook Albatros blijft niet achter. De merken leveren elk half jaar nieuwe modellen. Stilstaan in ontwikkeling past duidelijk niet bij Albatros en Puma.

 

Quick in de logistiek 

In de logistieke sector zien we veel werknemers lopen op Quick’s. Al jaren is dit merk populair in deze sector. Het draagcomfort is prettig en de werkschoenen lopen heerlijk licht.

 

De zware industrie en staalbouw kiezen voor Sievi of Arbesko 

Zware bouw, vraagt om krachtige schoenen. Mannen en vrouwen die werkzaam zijn in de zware industrie of staalbouw kiezen voor de kwaliteit van Sievi of Arbesko. Deze werkschoenen zijn letterlijk niet kapot te krijgen. Veiligheid staat in deze branche voorop. Geen wonder dat veel werkers met zwaar materiaal voor extra veilige werkschoenen gaan.

 

Hoveniers gaan voor Buckbootz 

Het van oorsprong Schotse merk Buckbootz weet wel raad met het warm en droog houden van voeten. De Schotten zijn, misschien wel meer dan wij Nederlanders, gewend aan het werken in natte omstandigheden. De werkers in Schotland waren klaar met koude en natte voeten door slechte werkschoenen waarvan de zolen ook nog eens vaker los dan vast zaten. De ontwikkeling van comfortabele en veilige werkschoenen door Buckbootz komt dus eigenlijk voort uit ergernis.

 

Op de klompen met Sika 

Klompen en de agrarische sector gaan goed samen. Sika is waarschijnlijk om die reden al jaren populair in de agrarische sector. Maar ook de transportsector waardeert de werkschoenen van Sika. Degelijk en krachtig: mooie combinaties voor werkenden in deze sectoren.

 

De Zwart/witte zolen van Gerba lopen lekker in iedere branche

Gerba ontwikkelde drie zeer populaire modellen. Allemaal hebben ze zwart-witte zolen. Gerba ontwikkelt kwaliteitsschoenen met een hoog draagcomfort. Ze zijn voorzien van een optimale veiligheid. Gerba is een traditioneel Nederlands bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in het produceren van veiligheidsschoenen. Door het fijne draagcomfort zijn deze schoenen populair onder werkers die veel kilometers maken. Traditionele schoenen doen het goed voor dit merk. 

 

In alle maten thuis: Neskrid voor kleine, brede en grote voeten

Neskrid biedt mogelijkheden voor bijna alle maten. Werkschoenen van dit merk zijn verkrijgbaar vanaf maat 33 tot maat 55. Mensen met voetproblemen kiezen vaak voor een Neskrid werkschoen. Ook in breedtematen is er namelijk veel mogelijk bij dit merk. 

 

Amblers uniek bij Mallegrom Veiligheidsschoenen

In Nederland is Mallegrom Veiligheidsschoenen het enige verkooppunt van Amblers. Amblers Safety biedt een uitgebreide en hoogstaande reeks van veiligheidsschoenen en laarzen voor de zware industrie en lichte industrie. Voor ieder beroep een werkschoen of werklaars die als gegoten zit.

 

De sokken van Emma gaan nog altijd als warme broodjes over de toonbank

Een opmerkelijk feit: de werksokken van Emma zijn ontzettend populair in onze webshop. De setjes van vijf paar sokken gingen ook in 2023 als warme broodjes over de toonbank. De Emma Hydro Dry werksokken garanderen optimale ventilatie, doden bacteriën en voorkomen geurtjes. En dankzij Cordura in de hiel en voorvoet gaan ze ook nog eens extra lang mee! 

Naast sokken ontwikkelt Emma ook werkschoenen. Niet gericht op een specifieke branche. Het merk Emma Veiligheidsschoenen is ooit ontstaan vanuit de productie van veiligheidsschoenen voor mijnwerkers en later zelfs ter werkverschaffing voor arbeidsongeschikt geraakte mijnwerkers. Inmiddels beschikt Emma over een uitgebreide collectie en wordt er veel aandacht besteed aan de perfecte pasvorm, het draagcomfort en een professionele uitstraling. Verder draagt Emma bij aan product, mens en milieu door het ontwikkelen van circulaire werkschoenen. Hierin is het merk absoluut uniek.

 

Meer weten over verschillende merken, of op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Of op zoek naar werkschoenen die uitstekend passen? Neem gerust contact met ons op. We helpen graag!

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen