Mis niks

Ontvang elke maand de nieuwste aanbiedingen en onze absolute aanraders. Schrijf je nu in!

Inschrijven
Werkschoenen

Tips voor het kopen van comfortabele werkschoenen

Uw voeten krijgen veel te verduren tijdens het werk. Het is dus belangrijk dat ze de steun en veiligheid hebben om de dag comfortabel door te komen.

Een comfortabele werkschoen is essentieel voor klachtenvrije en veilige werkdag. Maar wat maakt een werkschoen comfortabel? En wat moet ik doen als mijn werkschoenen niet comfortabel (meer) zijn? We vertellen u graag meer.

 

Wat maakt werkschoenen comfortabel?

Of een werkschoen comfortabel is, hangt af van veel verschillende factoren. Werkschoenen kunnen zelf eigenschappen hebben die het comfort verhogen, maar ook uw eigen voet speelt een rol in het comfort van uw werkschoenen. Gevoelige voeten kunnen oncomfortabel zijn in werkschoenen die bij anderen geen problemen geven. Om u te helpen met het vinden van werkschoenen die voor u comfortabel zijn hebben wij een overzicht gemaakt van belangrijke elementen waar u op kunt letten.

 

Comfortabele Viper werkschoen - Mallegrom Veiligheidsschoenen

Een goede pasvorm zorgt voor een comfortabele werkschoen

De pasvorm van een werkschoen is uiteraard belangrijk voor het comfort. Daarin is onderscheid te maken in twee redenen waarom een werkschoen wel of niet goed zit. Een werkschoen kan van zichzelf geen goede pasvorm hebben, dat zien we veel terug in de voordelige werkschoenen. Het kan ook zijn dat pasvorm niet goed past bij uw voet. In beide gevallen kan dit klachten opleveren bij langdurig gebruik. Gebruikt u werkschoenen niet de hele dag? Dan kan het voorkomen dat werkschoenen die niet goed passen bij uw voet alsnog geen klachten opleveren. Daarbij hebben dames werkschoenen soms een andere pasvorm dan heren werkschoenen. 

Comfortabele ademende werkschoenen - Mallegrom Veiligheidsschoenen

Ademende werkschoenen zijn comfortabel

Als u veel loopt en als het buiten warmer wordt, is het belangrijk dat uw voeten goed kunnen ademen en dat eventueel vocht de schoen uit kan. Zweetvoeten zijn uiteraard niet comfortabel, maar kunnen ook tot irritatie leiden. Met ademende werkschoenen kunnen uw voeten de warmte goed kwijt en blijven ze dus comfortabel. Als u veel in vochtige omstandigheden werkt is dit uiteraard niet van toepassing.

 

Waterdichte comfortabele werklaarzen - Mallegrom Veiligheidsschoenen

Vochtige omstandigheden? Waterdichte werkschoenen geven comfort

Onder vochtige omstandigheden is het belangrijk dat water van buitenaf de schoen niet kan binnendringen. Natte voeten zijn natuurlijk niet comfortabel en kunnen ook voor huidirritatie zorgen. Als u werkt in vochtige omstandigheden is het dus belangrijk om waterdichte of waterafstotende werkschoenen te gebruiken, deze herkent u aan de S2, S3 en S4 normeringen. Ook de normering WR (Water Resistant) wordt gebruikt om waterdichte schoenen te kenmerken.

 

Lichtgewicht comfortabele werkschoenen - Mallegrom Veiligheidsschoenen

Lichtgewicht werkschoenen maken lopen makkelijker

Voor de mensen die vele meters maken tijdens het werk is het natuurlijk belangrijk dat het comfort zo hoog mogelijk is. Het gewicht van de werkschoen speelt daarin een belangrijke rol. Lichtgewicht werkschoenen zorgen ervoor dat u minder energie spendeert tijdens het lopen en dat uw loopbeweging optimaler is. Dit zorgt voor een comfortabele werkschoen die bij intensief gebruik voor minder klachten zal zorgen.

 

Mijn werkschoenen zijn niet comfortabel. Wat kan ik doen?

Het is uiteraard vervelend als uw werkschoenen niet comfortabel zijn. Waarom uw werkschoenen niet comfortabel zijn kan aan een aantal dingen liggen. We geven een aantal tips bij de verschillende oorzaken van oncomfortabele werkschoenen.

 

Overweeg inlegzolen bij gebrek aan ondersteuning

Heeft u recentelijk nieuwe werkschoenen gekocht en merkt u dat uw voeten niet goed ondersteund worden? Dan is een inlegzool mogelijk een goede keuze. Inlegzolen geven uw voeten meer steun en kunnen ook voor een betere pasvorm zorgen. Het grote voordeel is dat u geen nieuwe werkschoenen hoeft te kopen als inlegzolen uw klachten kunnen oplossen. Als u inlegzolen overweegt raden we wel aan om contact met ons op te nemen. Niet alle klachten rondom voetondersteuning kunnen door inlegzolen worden opgelost, wij geven u daar graag advies over.

 

Kies ademende werkschoenen bij zweetvoeten

Heeft u last van zweetvoeten en werkt u niet in vochtige omstandigheden? Dan is een ademende werkschoen vaak de oplossing. Ademende werkschoenen verminderen de kans op zweetvoeten enorm en zorgen dus voor meer comfort. Ademende werkschoenen hebben vaak minder goede vochtwerende eigenschappen, maar als u niet in vochtige omstandigheden werkt is dat geen probleem. Heeft u nu werkschoenen met veiligheidsnormering S3 en heeft u last van zweetvoeten? Dan raden we ademende werkschoenen met de veiligheidsnormering S1P aan. Deze werkschoenen voldoen aan dezelfde veiligheidsnormen, met als enig verschil dat ze niet waterdicht zijn.

 

Controleer of uw werkschoenen versleten zijn

Heeft u al een tijdje dezelfde werkschoenen en beginnen ze klachten te veroorzaken? Dan kan het zijn dat uw werkschoenen versleten zijn. Dat uw werkschoenen versleten zijn is niet altijd direct zichtbaar. Slijtage van het voetbed is bijvoorbeeld niet goed te zien, maar kan wel voor minder schokdemping en een slechtere pasvorm zorgen. Bij een versleten zool kan ook de schokdemping verminderen. Een versleten zool heeft ook effect op de hoeveelheid grip die u heeft tijdens het lopen. Als u veel loopt op gladde of natte oppervlaktes kunnen versleten zolen ervoor zorgen dat u minder grip heeft en dus voorzichtiger loopt. Dit kan leiden tot irritatie en pijn in uw voeten en benen. Meer weten over wanneer u werkschoenen moet vervangen? In ons artikel ‘Wanneer moet ik werkschoenen vervangen?‘ vertellen we er meer over.

 

Extra tip: Gebruik comfortabele werksokken

Wilt u optimaal comfort tijdens het werken? Dan kunnen werksokken niet missen. Onze Emma werksokken zijn van hoge kwaliteit en bieden uitstekende ademende eigenschappen, dankzij de Coolmax ventilatie.

 

Onze aanbeveling voor comfortabele werkschoenen

 

Puma Xelerate Knit Low S1P 

Sportieve en comfortabele sneaker met hittebestendige zool. 

 

Puma Xelerate Knit Low S1P - Comfortabele werkschoenen

Puma is voor velen natuurlijk bekend. Dit sportieve merk biedt met deze werksneaker een mooie combinatie van comfort, veiligheid en design.

€ 80,97
€ 97,97 incl. BTW

 

Meer over de Puma Xelerate Knit Low S1P >

 

Sievi SieviAir R3 Roller S3

Unieke comfortabele werkschoen met veterloos ontwerp.

 

Sievi SieviAir R3 Roller S3 - Comfortabele werkschoenen

Sievi heeft een uniek veterloos design ontwikkeld waarmee de schoen perfect passend is te maken. Hierdoor zijn deze werkschoenen erg comfortabel.

€ 185,11
€ 223,98 incl. BTW

 

Meer over de SieviAir R3 Roller S3 >

 

 

Arbesko 885 S3

Ademende werkschoen met ESD normering.

 

Arbesko 885 S3 - Comfortabele werkschoenen

Door de combinatie van ademend mesh en geïmpregneerd suède is deze werkschoen erg comfortabel. Voorzien van antistatische zool.

€ 160,15
€ 193,78 incl. BTW

 

Meer over de Arbesko 885 S3 >

 

Sixton Dance S1P

Comfortabele sneaker met antipenetratie-zool.

 

Sixton Dance S1P - Comfortabele werkschoenen

Door de antislip en antipenetratiezool kunt u met deze comfortabele veiligheidsschoenen moeiteloos lopen op verschillende ondergronden.

€ 71,72
€ 86,78 incl. BTW

 

Meer over de Sixton Dance S1P >

 

 

Quick Sprint Black S1P

Sportieve werksneaker met anatomisch gevormd voetbed.

 

Quick Sprint Black S1P - Comfortabele werkschoenen

Deze sportieve zwarte sneaker van Quick is niet alleen comfortabel, hij is ook erg veilig. De kevlar zoolbescherming maakt deze schoen penetratiebestendig.

€ 67,96
€ 82,23 incl. BTW

 

Meer over de Quick Sprint Black S1P >

 

Vragen over het comfort van werkschoenen?

Meer weten over comfortabele werkschoenen of heeft u misschien een heel andere vraag? Wij staan voor u klaar! 

Bel ons op 033 489 32 53 of stuur uw vraag per mail naar [email protected].

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen