Werkschoenen

Lasschoenen; welke werkschoenen zijn geschikt voor lassers?

Tijdens het lassen is het belangrijk om goed beschermd te zijn. Gezichtsbescherming en beschermende werkkleding zijn erg belangrijk, maar ook de juiste werkschoenen zijn enorm belangrijk. Welke veiligheidsschoenen het beste zijn voor lassers leggen we graag uit.

Wat maakt een werkschoen een goede lasschoen?

Lasschoenen worden specifiek gemaakt voor het werk in de metaalindustrie. Om die reden voldoen ze aan een aantal specifieke veiligheidseisen. Zo zijn lasschoenen voorzien van een gladde bovenkant, zodat vonken en lasspatten zich niet kunnen nestelen in uw werkschoenen. Deze bovenlaag is vaak gemaakt van leer of materiaal met een pu-coating. Dit voorkomt brandplekken en eventuele verdere schade. Ook is er vaak extra hittebescherming bij de wreef te vinden. Daarnaast zijn lasschoenen voorzien van diverse andere veiligheidseigenschappen. We gaan de belangrijkste even langs.

 

Goede hittebescherming is belangrijk voor lasschoenen

Metaalbewerking en met name lassen gebeurt vaak onder hoge temperaturen. Lasschoenen zijn daarom voorzien van een hittebeschermende zool. Hiermee worden uw voeten beschermd tegen contactwarmte tot wel 300 °C voor ongeveer 1-2 minuten. Als u werkt met heet metaal is deze bescherming dus cruciaal. 

 

Extra grip en veiligheid met een antislip zool

Metaalbewerkers en lassers werken met gevaarlijke gereedschappen en machines. Veiligheid op de werkvloer is daarom extra belangrijk. Om veilig met machines om te gaan is het belangrijk dat uw werkschoen voldoende grip aanbieden in elke situatie. Werkschoenen met een antislip buitenzool zijn daarom sterk aan te raden voor iedereen die werkt in de metaalbewerkingsindustrie.

 

Volledige bescherming met een veiligheidsneus en antipenetratie middenzool

Lasschoenen hebben een normering van S3 of hoger. Dit betekent dat lasschoenen voorzien van zowel een veiligheidsneus en een antipenetratie middenzool. Hierdoor is uw voet beschermd tegen scherpe objecten en zijn uw tenen beschermd tegen een impact van 200 joule. Hierdoor kunt u veilig aan het werk gaan.

 

Onze aanbevelingen voor lasschoenen

In ons assortiment vindt u verschillende soorten lasschoenen, geschikt voor verschillende situaties. Benieuwd naar welke lasschoenen bij u passen? Wij lichten een aantal van onze aanbevelingen uit.

 

Emma Vulcanus S3 

Een solide en veilige lasschoen van Emma. 

 

Emma Vulcanus S3

De Emma Vulcanus beschermt uw voeten tijdens het lassen. De leren afwerking beschermt tegen vonken en lasspatten.

€ 93,98
€ 113,72 incl. BTW

 

Meer over de Emma Vulcanus S3 >

 

Arbesko 650 S3

Ultieme bescherming tijdens het lassen.

 

Arbesko 650 S3

Deze opvallende lasschoen van Arbesko biedt optimale bescherming tijdens het lassen. Dankzij de beschermkap is uw wreef ook voorzien van extra veiligheid.

€ 214,25
€ 259,24 incl. BTW

 

Meer over de Arbesko 650 S3 >

 

 

Arbesko 550 S3

Een comfortabele en veilige laslaars.

 

Arbesko 550 S3

Deze hoge laslaars biedt hittebestendigheid van het hoogste niveau. Speciaal ontwikkeld met een toonaangevend mijnbouwbedrijf.

€ 235,25
€ 284,65 incl. BTW

 

Meer over de Arbesko 550 S3 >

 

Cofra Welder S3

Veilige en prijsvriendelijke lasschoen.

 

Cofra Welder S3

Deze lasschoen voorziet uw voeten van beveiliging voor een vriendelijk prijsje. Hittebestendig en voorzien van antiperforatiezool.

€ 67,83
€ 82,07 incl. BTW

 

Meer over de Cofra Welder S3 >

 

 

Arbesko 604 S3

Comfortabele lasschoen voor de bouw.

 

Arbesko 604 S3

Een comfortabele lasschoen die speciaal ontwikkeld is voor werk in de bouw. Geschikt voor werk in warme en koude omstandigheden.

€ 214,25
€ 259,24 incl. BTW

 

Meer over de Arbesko 604 S3 >

 

 

Sixton Weld S3

Metaakvrije lasschoen met wreefbescherming.

 

Sixton 80143-00 Weld S3

Deze Sixton lasschoen is volledig metaalvrij en biedt toch de bescherming die laswerk vereist. Hierdoor is de lasschoen lichter in gewicht dan vergelijkbare werkschoenen.

€ 98,06
€ 118,65 incl. BTW

 

Meer over de Sixton Weld S3 >

 

Uw lasschoenen van Mallegrom Veiligheidsschoenen

Meer weten over lasschoenen en werkschoenen voor metaalbewerking of heeft u misschien een heel andere vraag? Wij staan voor u klaar! 

Bel ons op 033 489 32 53 of stuur uw vraag per mail naar [email protected]. Of bekijk ons aanbod werkschoenen voor heren en dames.

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen