Werkschoenen

De beste werksokken voor iedere voet en schoen

Goede werkschoenen zijn uiterst belangrijk, om werkzaamheden veilig en comfortabel uit te voeren. Wist u dat goede werksokken minstens zo belangrijk zijn? In dit artikel leest u waarom werksokken belangrijk zijn en wat de eigenschappen van goede werksokken zijn. Uiteraard geven wij tips voor het uitzoeken van de beste werksokken.

Emma Sok Hydro Dry Working Zwart (set 5 paar)

Beste All Round Werksok: Emma Hydro Dry Working

De ideale, veelzijdige sok die het hele jaar gedragen kan worden. De elastiek constructie garandeert de perfecte pasvorm. Cordura in de hiel en voorvoet verlengt de levensduur van deze sok. 

€ 52,98 (5 paar)
€ 64,11 incl. BTW

 

Waarom zijn werksokken belangrijk? 

Werksokken zijn gemaakt en ontwikkeld om een voet op de juiste plek (extra) ondersteuning te bieden. Een goede werksok biedt ondersteuning en zorgt voor versteviging. Een normale sok, is op alle plekken even dik en gemaakt van één materiaal. Een werksok bestaat vaak uit verschillende materialen en biedt op sommige plekken meer ondersteuning en stevigheid voor de voet. 

Tijdens werkzaamheden, lopen de meeste mensen veel. Voeten hebben om die reden heel wat te voorduren. Juist die beweging, zorgt voor wrijving in de werkschoen. Voeten worden daardoor warm. Het is daarom belangrijk om niet alleen te kiezen voor een goed passende werkschoen, maar ook voor een goed passende werksok. 

De eigenschappen van goede werksokken: 

  • Werksokken zijn slijtvast;
  • Werksokken zijn gemaakt van ademend materiaal;
  • Werksokken voeren vocht af.

 

Wat is het verschil tussen normale sokken en werksokken?  

Het verschil tussen werksokken en gewone sokken, is groot. Werksokken zijn gemaakt uit verschillende materialen. Daardoor zijn ze slijtvast, ademend en vocht afvoerend. Sommige werksokken bevatten stoffen, die bacteriën doden en nare geurtjes voorkomen. Gewone sokken zijn vaak gemaakt van maar één materiaal en zijn veel minder ademend. Ook bieden gewone sokken minder versteviging en comfort, omdat ze uit één materiaal bestaan. 

Het dragen van gewone sokken in werkschoenen, kan nare gevolgen hebben. Gewone sokken slijten sneller. Ook krijgt u eerder last van zweetvoeten en glijden voeten meer in een schoen, wanneer u gewone sokken draagt. Wanneer voeten in een werkschoen glijden, is de kans op schuurklachten aan de voeten groter.

 

Welke werksokken passen het beste bij verschillende typen werkschoenen? 

Het is dus verstandig om niet alleen voor goede werkschoenen te kiezen, maar ook voor goede werksokken. Werksokken kunt u afstemmen op uw werkzaamheden en type werkschoenen. Werksokken verschillen namelijk vooral in comfort en weerstand die zij bieden tijdens werkomstandigheden in verschillende temperaturen. Het ene paar werksokken biedt meer weerstand tegen kou en de het andere paar werksokken is juist beter bestand tegen zweetvoeten.

Ook bestaan er zeer goede allround werksokken, die u het hele jaar door kunt dragen. Het is verstandig om na te gaan, in welke omstandigheden u de sokken draagt. Daarnaast is het goed om te kijken naar het type schoen dat u draagt. Werkt u in de vrieskou, met een ongevoerde werkschoen, dan is het verstandig om voor een thermo-sok te kiezen. Werkt u in dezelfde koude omstandigheden, met thermo-gevoerde werkschoenen, dan is het aan te raden om voor een normale werksok te kiezen. Anders is de kans op zweetvoeten en transpiratie groter en daardoor ontstaat in veel gevallen de kans op koude voeten.

 

De beste werksokken

 

Beste All Round Werksok: Emma Hydro Dry Working

Emma Sok Hydro Dry Working Zwart (set 5 paar)

De ideale, veelzijdige sok die het hele jaar gedragen kan worden. De elastiek constructie garandeert de perfecte pasvorm. Cordura in de hiel en voorvoet verlengt de levensduur van deze sok. 

€ 52,98 (5 paar)
€ 64,11 incl. BTW

 

Emma Hydro Dry Working (5 paar)

 

Beste Thermo Werksok: Emma Hydro Dry Thermo

Emma Sok Hydro Dry Thermo (5 Paar)

Een dikkere, warmere en beter geïsoleerde sok. Uitermate geschikt voor koude omstandigheden.

€ 60,57 (5 paar)
€ 73,29 incl. BTW

 

Emma Hydro Dry Thermo (5 paar)

 

Beste Zomersok: Sievi Drytex

Sievi Drytek Sok (set 5 paar)

Drytex-sokken zijn ontwikkeld om vocht en warmte van het voetoppervlak af te voeren. Deze technische sok is uitermate geschikt voor zomerse omstandigheden met hoge schoenen.

€ 57,26 (5 paar)
€ 69,29 incl. BTW

 

Sievi Drytex Sok (5 paar)

 

Beste compressiesok: Solid Gear Compression

Solid Gear Compression Sok

 

Solid Gear heeft een werk-compressiesok voor betere bloedcirculatie en herstel van spieren, voor wanneer u last heeft van uw spieren na het werk.

€ 28,50 (1 paar)
€ 34,49 incl. BTW

 

Solid Gear Compression Sok

 

Tips voor het uitzoeken van de beste werksokken 

  • Heeft u last van zweetvoeten? Kies dan voor ademende werksokken om zweetvoeten te voorkomen.
  • Overweeg schokabsorberende werksokken met extra demping om uw voeten en spieren extra te beschermen. 
  • Voorkom wrijving en blaren, door goedpassende werksokken te kopen. 
  • Kies voor werksokken die gemaakt zijn van slijtbestendig materiaal.
  • Stem de werksokken af, op uw werkschoenen en de werkomstandigheden waarin u werkt. 

Wilt u meer informatie over de beste werksokken die perfect passen bij uw werkschoenen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag!

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen