Werkschoenen

De beste werkschoenen voor automonteurs

Goede werkschoenen voor monteurs in de automotive branche zijn een absolute must. Een werkschoen van een monteur moet niet alleen veilig zijn. Doordat een monteur veel loopt, hurkt en beweegt, is het wel zo prettig als een werkschoen ook comfortabel zit.

Comfortabel en veilig: dit zijn de beste werkschoenen voor automonteurs

Een automonteur werkt over het algemeen binnen en loopt voornamelijk over een vloer die glad en egaal is. Hetzelfde geldt voor iemand die werkzaam is als autospuiter, autotechnicus of werkplaatsmedewerker. Een grove zool is om deze reden minder noodzakelijk voor automonteurs. Wel lopen automonteurs veel heen en weer, binnen een relatief kleine oppervlakte. Als je in de automotive branche werkt, is het verstandig om op zoek te gaan naar werkschoenen met een goede demping in de hak. 

 

Veilige werkschoenen voor automonteurs  

Olie, benzine, koelvloeistof en remvloeistof: allemaal vloeistoffen die regelmatig op de vloer van een garagevloer terechtkomen. Over diezelfde vloer loopt een automonteur heen en weer. Het is dus van belang dat de zool van de werkschoen Fuel en Oil (FO) bestendig is. Deze norm is nu standaard verbonden aan een S1P veiligheidsschoen. In de nabije toekomst komt hier een aparte FO normering voor. 

 Het is daarom verstandig om als automonteur een werkschoen te kopen met een goede zool. Bijvoorbeeld een PU (Polyurethaan) zool of een zool waarin Nitril is verwerkt. Van veel monteurswerkschoenen zijn de rubber zolen voorzien van Nitril. Ook zijn veel nieuwe technieken zoals effectfoam en eva toegevoegd aan werkschoenen voor monteurs. 

 De materialen die gebruikt worden in de werkschoenen zijn vaak licht en zeer buigzaam. Zeer prettig als je veel heen en weer loopt en vaak moet hurken en knielen. Kies in dat geval voor een schoen met TPU beschermingselementen aan de neus en hak. Dit materiaal beschermt de schoen en de voet en is daarnaast ook slijtvast, vooral handig bij knielende werkzaamheden 

Slijpklussen of lasklussen vallen ook regelmatig onder de werkzaamheden van een automonteur. Vooral monteurs die werken aan de renovatie van oude auto’s of monteurs die bij schadeherstelbedrijven werken, voeren dit soort werkzaamheden uit. De meeste werkschoenen zijn bestand tegen (minimale) vonken die vrijkomen tijdens het lassen of slijpen. 

Als je als monteur dagelijks moet lassen, dan is het aan te raden om voor een werkschoen te kiezen die gemaakt is van hittebestendig materiaal. Of wissel je comfortabele en sportieve werkschoen om voor een hittebestendige schoen, op het moment dat je gaat lassen. In dit blog over lasschoenen lees je meer over de hittebestendigheid van werkschoenen.

 

Lage en sportieve werkschoenen  

Lage werkschoenen zijn populair onder automonteurs. Vaak wordt ook gekozen voor een lichte schoen die prettig loopt. Voor automonteurs is de keuze aan werkschoenen groot. Lage, sportieve werkschoenen zijn verkrijgbaar in norm S1, S3, S1P. Veel lage werkschoenen zijn voorzien van ESD (Electro Static Discharge). Praktisch, omdat je als automonteur in aanraking komt met elektriciteit en brandbare fijnstoffen. Wanneer je aan elektrische auto’s werkt, is het nog meer van toepassing om werkschoenen te kopen die voorzien zijn van ESD. 

Het aanbod voor automonteurs is groot, omdat zij niet verplicht zijn om een S3-norm werkschoen te dragen. In de bouw is dit wel het geval. In alle beroepsgroepen waar werkschoenen voor worden ontwikkeld, heeft een automonteur de meeste keus. Wil je een schoen die naast dat hij veilig is, er ook nog eens heel sportief uitziet? Dit is je kans om een nieuwe trendy werkschoen uit te zoeken.

 

Jarenlange ervaring in de autosport 

De merken Puma en Albatros ontwikkelen werkschoenen die zeer geschikt zijn voor automonteurs. Niet verwonderlijk; Puma heeft namelijk jarenlange ervaring in het ontwikkelen van schoenen voor onder andere de autosport. Beide merken weten goed waar een monteur in zijn dagelijkse werkzaamheden tegenaan loopt. De schoenen zijn sportief, zitten als gegoten en lopen uiterst comfortabel. Zelfs na een lange dag werken in de garage.

 

Werkschoenen met een ecologische voetafdruk 

Steeds meer monteurs specialiseren zich in het onderhoud van elektrische auto’s. In dat geval is het verstandig om voor een schoen te kiezen die voorzien is van ESD (Electro Static Discharge). ESD is oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen die werken met hooggevoelige elektronische apparatuur, zoals microchips. Een fijne en slimme ontwikkeling in werkschoenen, die ook prima van pas komt bij iemand die regelmatig aan elektrische voertuigen sleutelt. 

Vind je het belangrijk om voor een werkschoen te kiezen met een ecologische voetafdruk? Kies dan voor een monteurs werkschoen van Albatros. Bij dit merk staat duurzaam produceren hoog in het vaandel.

 

Top 5 werkschoenen die de Veiligheidsschoen aanraadt aan monteurs:

 

1. Puma 64.316.0 Elevate Knit Black Low S1P

 

Puma 64.316.0 Elevate Knit Black Low S1P

Deze werkschoen is voorzien van een uiterst flexibel en zeer sterk textiel dat zich perfect aan de voet aanpast en als een sok zit. TPU beschermingselementen aan de neus en hak zorgen voor slijtvastheid, vooral bij knielende werkzaamheden.

€ 90,47
€ 109,47 incl. BTW

 

Meer over de Puma Elevate Knit Low S1P

 

2. Puma 64.305 Vivid Green Low S1P

 

Puma 64.305 Vivid Green Low S1P

De GREEN HEART modellen van Puma zijn zeer duurzaam. De GREEN HEART veiligheidsschoenen zijn namelijk gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

€ 100,92
€ 122,11 incl. BTW

 

Meer over de Puma Vivid Low S1P

 

3. Albatros 64.750.0 Aer55 Impulse Black Blue Low S1P

 

Albatros 64.750.0 Aer55 Impulse Black Blue Low S1P

De ultralichte AER55-modellen uit de dual.IMPULSE-lijn zijn opmerkelijk sportief dankzij hun innovatieve bovenwerk. De werkschoenen uit deze lijn zijn verkrijgbaar in vele trendy kleurencombinaties.

€ 79,31
€ 95,97 incl. BTW

 

Meer over de Puma Vivid Low S1P

 

4.

 

Sievi Racer Free TR Roller S1P

Sportieve lage werkschoen met aluminium teenbescherming en stalen tussenzool. De netwerkstructuur van het bovenmateriaal bevordert de ventilatie van de schoen. De TractionPro-antislipzool staat garant voor uitstekende grip en slijtvastheid van de schoen.

€ 194,55
€ 235,41 incl. BTW

 

Meer over de Puma Vivid Low S1P

 

5. Buckbootz BAZBK Tradez Sneaker Middelhoog Zwart S1P

 

Buckbootz BAZBK Tradez Sneaker Middelhoog Zwart S1P

De BAZBK is door de volledige metaalvrije en super lichte beschermneus de ideale middelhoge sneaker-veiligheidsschoen. De loopzolen zijn olie- en hittebestendig (HRO), antislip (SRC) en non-marking. Daarnaast is de BAZBK ESD klasse II gecertificeerd.

€ 86,25
€ 104,36 incl. BTW

 

Meer over de Buckbootz BAZBK Tradez S1P

 

 

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen