Werkschoenen

Werkschoenen voor de winter

De winter komt er onvermijdelijk weer aan.. lage temperaturen, koude weersomstandigheden en donkere dagen. De één geniet met volle teugen van deze periode, de ander kijkt halsreikend uit naar de volgende lente. Duizenden Nederlanders werken ook in de winter voornamelijk buiten, en vrijwel niemand kijkt uit naar steenkoude voeten.. Daarom vertellen we in dit blogitem meer over werkschoenen in de winter.

Op koude dagen dragen de juiste werkschoenen bij aan uw comfort, ook als u buiten aan het werk bent! Het is voor veel mensen dan ook geen overbodige luxe om een paar winter werkschoenen aan te schaffen. Het voorkomt koude voeten en het voorkomt dat we natte voeten krijgen door bijvoorbeeld sneeuw. 

 

Thermo werkschoenen in de winter

Thermo werkschoenen zijn heel geschikt om buiten te dragen in de winter. Ze voorkomen koude voeten, ze voorkomen in het ergste geval zelfs onderkoeling en bevriezing. 

Wat zorgt er eigenlijk voor dat thermo werkschoenen geschikt zijn voor de winter? En, waar moet u op letten bij de aanschaf van winter werkschoenen? Goede winter werkschoenen beschikken over deze eigenschappen:

  • De winter werkschoenen hebben een isolerende, temperatuurbestendige buitenzool. Deze zool beschermt uw voeten tegen al het (gure) winterweer.
  • De tussenzool van winter werkschoenen van is vaak van staal, kevlar of APT, deze tussenzool heeft in combinatie met het voetbed een isolerende werking.
  • Goede winter werkschoenen zijn waterdicht. In de winter kan het sneeuwen, langdurig regenen en / of hagelen. Bij werkzaamheden die buiten plaatsvinden kan dit al heel snel zorgen voor natte voeten. Natte voeten worden vervolgens weer snel koud. Belangrijk dus dat de werkschoenen waterdicht zijn. 
  • De winter werkschoenen hebben een speciale binnenvoering. Deze voering wordt ook wel een thermovoering of een wintervoering genoemd. Deze voering werkt isolerend waardoor de kou uw voeten niet of minder snel zal bereiken. Er zijn een aantal natuurlijke materialen van binnenvoeringen, denk aan schapenwol. Er zijn ook gepatenteerde, warme voeringen op de markt zoals PrimaLoft en Thinsulate.

 

Normering van thermo werkschoenen voor de winter

De meest voorkomende en meest gedragen werkschoen is een werkschoen met S3-normering. Dat komt omdat deze S3-normering de meest uitgebreide eisen stelt aan een werkschoen. In ons assortiment vindt u thermo werkschoenen voor de winter met S3 normering. Lees alles over de verschillende normeringen!

Hieronder vindt u 3 paar thermo werkschoenen die u zou kunnen dragen deze winter. 

Sievi Star Roller XL+ - S3

Bekijk het product >>

 

Cofra Bering - S3

Bekijk het product >>

 

Emma Merula - S3

Bekijk het product >>

 

Combineer werkschoenen in de winter met goede sokken

Als u al regelmatig werkschoenen draagt dat weet u ongetwijfeld al dat goede sokken essentieel zijn voor het het draagcomfort van uw werkschoenen. 

Benieuwd naar de reden daarachter? 

  • Sokken hebben meerdere belangrijke functies. Voor in de winter zijn sokken essentieel voor warme voeten, zeker wanneer u in buiten in een koude omgeving uw werk uitvoert. Draag daarom ook altijd droge sokken in uw werkschoenen.
  • Sokken beschermen uw voeten ook tegen wrijving. De kans is groot dat u gedurende de dag veel in beweging bent. Een goede sok is als het ware een extra laag tussen uw huid en de schoen, waardoor u blaren voorkomt. 
  • Een goede werksok neemt ook eventueel zweet op, waardoor uw werkschoenen langer mee gaan. 

We adviseren u dan ook om goede (thermo)werksokken aan te schaffen om te dragen in uw werkschoenen in de winter. 

 

Algemene tips over werkschoenen in de winter

  • Te strakke werkschoenen zorgen dat we eerder koude voeten krijgen, zorg daarom dat uw werkschoenen de juiste maat hebben voor uw voeten. 
  • Trek nooit vochtige sokken of schoenen aan in de winter. Vochtige sokken en / of schoenen zorgen voor koude voeten.

 

Advies over werkschoenen voor de winter

Op zoek naar de juiste werkschoen? Bekijk ons aanbod heren werkschoenen en dames werkschoenen. Heeft u vragen of komt u er even niet uit? Schroom niet om ons te bellen of mailen.

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen