Werkschoenen

10x top werkschoenen voor de logistiek

Op zoek naar de beste werkschoenen voor de logistiek? Dit zijn onze 10 veiligheidsschoenen aanbevelingen voor de logistieke sector.

Goede werkschoenen zorgen ervoor dat u veiliger en comfortabeler kunt werken, maar welke werkschoen past het beste bij u? Bij het kiezen van werkschoenen is de sector waarin u werkt erg belangrijk. Een timmerman heeft een ander soort werkschoen nodig dan een magazijnmedewerker. Om u te helpen met het uitzoeken van de juiste werkschoenen leggen we kort uit wat een goede schoen voor de logistiek maakt en welke schoenen wij aanbevelen, wanneer u werkzaam bent in een magazijn.

 

Wat maakt werkschoenen goed voor de logistiek?

Werken in de logistiek betekent vaak dat u veel op de been bent. Een logistiek medewerker, die werkt in een magazijn, maakt dus ook veel meters op een dag en heeft baat bij een comfortabele werkschoen. Doordat er veel wordt gelopen over relatief vlakke en schone vloeren, in een magazijn, is een schoen met goede demping aan te bevelen. Daarnaast moet de werkschoen een actieve houding stimuleren om stress te voorkomen op andere lichaamsdelen.

 

Perfecte werkschoenen voor magazijnmedewerkers 

Magazijnen zijn er net als werkschoenen in allerlei soorten. Toch zijn er wel degelijk werkschoenen die beter geschikt zijn voor medewerkers die werken in een magazijn. Wie in een magazijn werkt, zal het niet ontkennen: veel lopen is vaak onlosmakelijk verbonden aan de werkzaamheden. Om lichamelijke klachten te voorkomen, is het verstandig om voor werkschoenen te kiezen die afgestemd zijn op de werkomstandigheden in een magazijn. 

Vaak worden in magazijnen werkschoenen gedragen die licht van gewicht zijn en prettig lopen. Het zijn vaak werkschoenen die goede demping bieden en de voeten van medewerkers in een magazijn optimaal ondersteunen. Daarnaast staat de bescherming van voeten uiteraard centraal, tijdens werkzaamheden in een magazijn. Het dragen van veiligheidsschoenen in een magazijn, is niet voor niets verplicht. 

Het is vanwege de veiligheid in combinatie met het vele lopen, verstandig om voor een lichtgewicht werkschoen te kiezen. Goede demping in een werkschoen draagt bij aan een goede werkhouding en voorkomt pijnlijke voeten en andere lichamelijke klachten. 

Daarnaast is het verstandig om goede werkschoenen te dragen die aansluiten bij werkzaamheden in een magazijn om de kans op uitglijden en vallen te voorkomen. Ook is de kans op verwondingen minder groot, wanneer u goede veiligheidsschoenen in een magazijn draagt. Voeten worden beter ondersteund en dat vermindert stijfheid in zowel de voet als in de rest van het lichaam. Ook is de kans op blaren en pijnlijke voeten een stuk kleiner, wanneer u goed passende veiligheidsschoenen draagt. 

 

Werkschoenen met extra demping voor magazijnmedewerkers 

Extra demping in een werkschoen, draagt bij aan een zachte en comfortabele ondergrond voor de voet. De demping wordt toegepast in de zool, waardoor het prettiger is om langere tijd achter elkaar te lopen. Tijdens werkzaamheden, worden voeten door extra demping beter ondersteund. Wanneer u werkzaamheden uitvoert in een magazijn, biedt deze demping veel uitkomst. Het voorkomt lichamelijke ongemakken en blessures, zoals hielspoor

Veiligheidsschoenen zijn tegenwoordig voorzien van zeer goede zolen, met extra demping. Wanneer deze demping niet voldoende steun geeft, is het verstandig om voor een inlegzool te kiezen. Inlegzolen zorgen voor nog meer demping en geven de voet meer steun in een werkschoen. 

 

Speciaal voor magazijnmedewerkers zetten wij onze top 5 van werkschoenen met extra demping op een rijtje:

1. Solid Gear Vapor 3 Air S1PS

Veiligheidsschoen van Solid Gear.

 

Puma Elevate Knit Black Low S1P - Logistieke werkschoen

€ 180,45

€ 218,34 incl. BTW

 

Meer over de Solid Gear Vapor 3 Air >

 

2. Quick QS0550 Sprint Grey S1P

Veiligheidsschoen van Quick.

 

Quick QS0550 Sprint Grey S1P

€ 67,96

€ 67,96 incl. BTW

 

Meer over de Quick QS0550 Sprint Grey >

 

3. Albatros 64.761.0 Court Sand Low S1P

Veiligheidsschoen van Albatros.

 

Albatros Aer55 Impulse Blue Orange Low S1P logistieke werkschoen

€ 75,72

€ 91,62 incl. BTW

 

Meer over de Albatros 64.761.0 Court Sand Low >

4. Sievi Racer Free TR Roller S1P

Veiligheidsschoen van Sievi.

 

Sievi Racer Free TR Roller S1P

€ 199,49

€ 241,38 incl. BTW

 

Meer over de Sievi Racer Free TR Roller >

5. Arbesko 342 S1P

Veiligheidsschoen van Arbesko.

 

Arbesko 342 S1P

€ 258,29

€ 312,53 incl. BTW

 

Meer over de Arbesko 342 >

 

 

Sneaker werkschoen voor de logistiek

 

Een populaire keuze voor werkschoenen in de logistiek is dan ook de sneaker werkschoen. Deze schoenen hebben een sportieve uitstraling en hebben vaak ademende kwaliteiten, waardoor sneaker werkschoenen vaker voor een langere tijd comfortabel zijn dan andere soorten werkschoenen. Niet alle sneakers zijn geschikt voor werk in de logistieke sector. Sneaker veiligheidsschoenen bieden meer bescherming dan normale sneakers, waardoor ze geschikter zijn voor werk in de logistiek.

 

Aan welke normering moeten veiligheidsschoenen voor de logistiek voldoen?

Hoe veilig veiligheidsschoenen zijn wordt weergegeven in een normering. De meest bekende normering is de Safety Base normering, die loopt van S1 tot en met S4. S1 tot en met S3 zijn relevant voor alle werkschoenen en S4 is alleen relevant voor rubberen en kunststof werklaarzen. Voor veiligheidsschoenen in de logistiek is S1P vaak voldoende. Veiligheidsschoenen met de S1P normering voldoen aan alle basis veiligheidseisen en zijn daarnaast voorzien van een antiperforatie-zool. Soms vragen werknemers om S3 veiligheidsschoenen, dat is dan vaak omdat er tijdens het werk ook aanraking met vocht is en S3 veiligheidsschoenen vochtafstotend zijn. Meer weten over de verschillende veiligheidsnormen voor werkschoenen? Alles over de veiligheidsnormen van werkschoenen leest u hier.

 

Onze top 10 van werkschoenen voor de logistiek 

1. Puma Elevate Knit Black Low S1P

Metaalvrije veiligheidsschoen van Puma.

 

Puma Elevate Knit Black Low S1P - Logistieke werkschoen

Ja, dit is echt een veiligheidsschoen! En niet zomaar een. De hittebestendige antiperforatie-zool en glasvezel neusbescherming zorgen ervoor dat u zonder zorgen aan het werk kan gaan. 

€ 80,67
€ 97,61 incl. BTW

 

Meer over de Puma Elevate Knit Black >

 

2. Sievi SieviAir R5H Roller S1P

Een hoge veiligheidsschoen zonder veters van Sievi.

 

Sievi SieviAir R5H Roller S1P logistieke werkschoen

Deze stoere Sievi werkschoen is voorzien van een uniek veterloos sluitingssysteem. Hierdoor kunt u de schoen perfect om uw voet heen passen. Samen met de antiperforatie-zool zorgt dit ervoor dat deze Sievi werkschoen u veilig en comfortabel houdt voor vele meters.

€ 220,89
€ 267,28 incl. BTW

 

Meer over de Sievi SieviAir R5H Roller >

 

3. Albatros Aer55 Impulse Blue Orange Low S1P

Een ultralichte Albatros werkschoen.

 

Albatros Aer55 Impulse Blue Orange Low S1P logistieke werkschoen

Door zijn lichte gewicht is deze Albatros werkschoen ideaal voor mensen die veel lopen op een dag. De dubbel geschuimde middenzool geeft extra comfort en heeft ook nog een energieteruggave tot wel 55%.

€ 74,77
€ 90,47 incl. BTW

 

Meer over de Albatros Aer55 Impulse >

4. Quick Sprint Dark S1P

Sportieve Quick werkschoen.

 

Quick Sprint Dark S1P logistieke werkschoen

Strak, sportief en stijlvol, deze zwarte werkschoen van Quick is gemaakt van suède, mesh en microfiber. Dit zorgt ervoor dat deze werkschoen er niet alleen heel goed uitziet, maar ook nog erg comfortabel is.

€ 71,36
€ 86,35 incl. BTW

 

Meer over de Quick Sprint Dark S1P >

5. Cofra Saturn S3

Metaalvrij, extra veilig en toch sportieve werkschoen van Cofra.

 

Cofra Saturn S3 logistieke werkschoen

De looks van een sneaker en de veiligheid van een robuuste werkschoen. Deze veiligheidsschoen van Cofra doet niet onder voor de meest robuuste werkschoenen en ziet er nog steeds strak uit.

€ 74,55
€ 90,21 incl. BTW

 

Meer over de Cofra Saturn S3 >

6. Sixton Cuban High S3

Halfhoge werkschoen van Sixton, voor extra stabiliteit.

 

Sixton Cuban High S3 logistieke werkschoen

Halfhoge schoenen geven extra stabiliteit en deze sportieve werkschoen van Sixton biedt ook nog extra comfort. De S3 normering betekent dat deze schoen voorzien is van een antiperforatie-zool, waterafstotende bovenlaag en robuuste neusbescherming. Daarnaast is deze werkschoen ook antislip.

€ 89,32
€ 108,08 incl. BTW

 

Meer over de Sixton Cuban High >

7. Arbesko 386 S3

Een waterafstotende, ESD-goedgekeurde Arbesko veiligheidsschoen.

 

Arbesko 386 S3 logistieke werkschoen

Waterafstotend en veterloos, deze veiligheidsschoen van Arbesko combineert veiligheid en comfort en is ook nog voorzien van een antislip antiperforatie-zool.

€ 225,45
€ 272,79 incl. BTW

 

Meer over de Arbesko 386 S3 >

8. Gerba Dalvik

Gerba's sportieve antislip werkschoen.

 

Gerba Dalvik logistieke werkschoen

Een strakke en comfortabele werkschoen van Gerba. De Dalvik combineert een mooi uiterlijk met comfort en veiligheid. Dankzij de antiperforatie-zool zijn uw voeten beschermd tegen scherpe objecten die op de grond kunnen liggen.

€ 63,28
€ 76,57 incl. BTW

 

Meer over de Gerba Dalvik >

9. Timberland PRO® Reaxion Trainer Black-Orange S3

Veel comfort en grip in deze werkschoen van Timberland.

 

Timberland PRO® Reaxion Trainer Black-Orange S3 logistieke werkschoen

Het alom bekende Timberland heeft met deze veiligheidsschoen een perfecte combinatie van langdurig comfort en veiligheid gemaakt. Daarnaast is deze schoen volledig metaalvrij. Ideaal voor werk met en rondom metaaldetectors.

€ 111,16
€ 134,50 incl. BTW

 

Meer over de Timberland PRO® Reaxion >

10. Sievi Viper 2+ S3

Waterafstotend en tóch ademende werkschoen van Sievi.

 

Sievi Viper 2+ S3 logistieke werkschoen

Deze opvallende werkschoen van Sievi is waterafstotend en toch ademend. Hierdoor is deze veiligheidsschoen erg comfortabel en zal u niet snel last krijgen van natte voeten. Doordat de schoen extra buigzaam is worden knellingen voorkomen.

€ 132,85
€ 160,75 incl. BTW

 

Meer over de Sievi Viper 2+ >

 

Vragen over werkschoenen voor de logistiek?

Er is een breed assortiment van werkschoenen voor de logistieke sector. Van lage werkschoenen tot extra hoge werkschoenen, van sneakers tot kuitlaarzen. Daarbij komt dat iedere voet en iedere manier van lopen anders kan zijn. Dit kan de keuze lastig maken. In ons kenniscentrum hebben we informatie verzameld die u kan helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Bent u op zoek naar meer informatie over een bepaald model? Of bent u op zoek naar advies over uw (persoonlijke) situatie? Wij staan voor u klaar! Bekijk ons aanbod veiligheidsschoenen voor dames en heren online of neem direct contact op.


Bel ons op 033 489 32 53 of stuur uw vraag per mail naar [email protected].

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen