Werkschoenen

Zo voorkomt u pijnlijke voeten in uw werkschoenen

De hele dag bent u in de weer en vraagt u veel van uw voeten. U gunt ze daarom het beste comfort toch? Pijnlijke voeten tijdens het werken is vervelend en kan ook tot blessure leiden.

Vervelend, want door te kiezen voor een passende werkschoen kunnen een hoop klachten al vermeden worden. We geven daarom graag wat tips waarmee u pijnlijke voeten in uw werkschoenen kunt voorkomen.

 

Het ontstaan van pijnlijke voeten in werkschoenen - Mallegrom Veiligheidsschoenen

Hoe ontstaan pijnlijke voeten in werkschoenen?

Pijnlijke voeten in werkschoenen ontstaan door:

  • Onvoldoende ondersteuning
  • Slechte vochtregulatie

Als een voet niet goed ondersteund wordt, is de kans dat u klachten krijgt hoger. Werkschoenen kunnen uw voet namelijk te veel en te weinig ondersteunen. Bij teveel steun ontstaan er drukplekken, plekken op uw voet die pijn gaan doen omdat daar teveel op gesteund wordt. Bij te weinig ondersteuning wordt uw peesplaat te veel opgerekt, wat ook voor pijn kan zorgen. Een te vlak voetbed biedt niet genoeg ondersteuning om een lange werkdag comfortabel te voltooien. Als u veel op één plek staat op een werkdag kan te weinig demping in de hak ook voor pijn zorgen. Veel van deze klachten zullen vooral merkbaar zijn op lange werkdagen. Als u kortere werkdagen heeft, of niet de hele werkdag in uw werkschoenen loopt zal u minder snel last van pijnlijke voeten hebben.

Naast ondersteuning is ook de vochtregulatie in uw werkschoenen belangrijk. Werkt u in een vochtige omgeving en laten uw schoenen vocht door? Of heeft u waterdichte werkschoenen, maar heeft u last van zweetvoeten? Dan kan het vocht in uw werkschoenen voor wrijvingsklachten zorgen. Heeft u last van zweetvoeten en werkt u niet in vochtige ruimtes? Kies dan voor ademende schoenen met de S1P-normering. Deze werkschoenen bieden dezelfde veiligheidseigenschappen als S3-genormeerde werkschoenen, maar zijn niet waterafstotend. Werkt u wel in vochtige ruimtes? Dan zijn S3-genormeerde werkschoenen de juist keuze.

 

Het voorkomen van pijnlijke voeten in werkschoenen - Mallegrom Veiligheidsschoenen

Hoe voorkom ik pijnlijke voeten in mijn werkschoenen?

Als uw voeten onvoldoende ondersteund worden kan dat leiden tot irritatie en pijnklachten. Een goed passende schoen is dus essentieel voor een comfortabele werkdag. Het kan zijn dat een goed passende werkschoen door slijtage niet meer voldoende ondersteuning kan bieden. Dan is het tijd om uw werkschoenen te vervangen. Ook kan het zijn dat een nieuwe werkschoen niet de ondersteuning biedt die uw voeten nodig hebben. Dan is het belangrijk om te evalueren of het tijd is om andere schoenen aan te schaffen of om bijvoorbeeld inlegzolen te gaan gebruiken. Wij hebben een aantal tips voor u waarmee u ervoor kan zorgen dat uw werkschoenen zo comfortabel mogelijk zijn.

 

Goede pasvorm werkschoenen voor pijnlijke voeten - Mallegrom Veiligheidsschoenen

Ga voor een goede pasvorm voor uw werkschoenen

Een goede pasvorm is uiteraard essentieel voor uw werkschoenen. Niet alleen de maat, maar ook de mate waarop het voetbed aansluit op uw voet is belangrijk. Als u last van pijnlijke voeten hebt in uw werkschoenen is het dus belangrijk om een goed gevormde werkschoen te gebruiken. Hulp nodig bij het uitzoeken? Neem dan contact met ons op.

 Voering van werkschoenen voor pijnlijke voeten - Mallegrom Veiligheidsschoenen

De voering van uw werkschoenen is belangrijk

De voering van uw werkschoenen speelt een belangrijk rol in het comfort tijdens uw werkdag. De voering moet ervoor zorgen dat uw voeten goed aansluiten op de schoen, waardoor er zo min mogelijk wrijving ontstaat. Verder is het fijn als de voering een ademende werking heeft, waardoor u minder snel zweetvoeten krijgt. Als u werkt met vocht of in een vochtige omgeving is het ook handig als de voering vochtwerend is. Zowel een waterafstotende als ademende voering is echter zeer zeldzaam en vaak moet er dus een keuze gemaakt worden. Werkt u veel met water of in vochtige ruimtes? Dan heeft u meer baat bij een waterafstotende werkschoen. Werkt u niet met water? Dan is een ademende werkschoen comfortabeler. In beide gevallen is het doel om zo min mogelijk vocht in de schoen te hebben en daardoor wrijvingsklachten te voorkomen.

 Inlegzolen voor werkschoenen bij pijnlijke voeten

Overweeg het gebruik van een inlegzool

Voor verschillende werkschoenen zijn inlegzolen beschikbaar. Deze bieden specifieke ondersteuning voor uw voeten en verhogen daarmee het comfort. Hiermee kunt u werkschoenen afstellen op uw eigen situatie. Het is wel belangrijk om de inlegzolen niet in andere schoenen te plaatsen. De inlegzolen worden voor specifieke schoenen gemaakt en zorgen voor een ongeldige veiligheidsnormering als ze in andere schoenen worden gebruikt.

 

Vragen over werkschoenen voor pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijnlijke voeten en wilt u meer weten over het voorkomen van pijnlijke voeten tijdens het dragen van werkschoenen? Wij staan voor u klaar! Op zoek naar nieuwe werkschoenen? Bekijk dan ons aanbod dames werkschoenen en heren werkschoenen.

Bel ons op 033 489 32 53 of stuur uw vraag per mail naar [email protected].

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen