Werkschoenen

Werkschoenen voor de zomer: heerlijk koele voeten

Heerlijk dat zomerweer! Genieten voor veel mensen. Toch kijkt niet iedereen uit naar lange warme dagen. Werken tijdens hete dagen kan namelijk best zwaar zijn. En niemand zit te wachten op pijnlijke, vochtige en natte zweetvoeten. Voorkom natte en pijnlijke voeten, door te kiezen voor lichte en ademenden werkschonen in de zomer. Lees snel verder en kom erachter welke werkschoenen de beste keuze zijn voor de warme maanden.

Werkschoenen voor in de zomer

Wist u dat er speciale werkschoenen zijn voor de zomerperiode? Deze werkschoenen kennen we als ademende werkschoenen. Werkschoenen voor de zomer zijn uiteraard veilig, maar ook lichter in gewicht en beter ventilerend dan werkschoenen die u het hele jaar door draagt. Ideaal tegen zweetvoeten in werkschoenen en dat betekent geen natte sokken tijden hete, zomerse werkdagen. 

 

Werkschoenen voor de zomer: waar moet u op letten?

Niet elke werkschoen is geschikt om te dragen tijdens de warme zomermaanden. Benieuwd waar u op moet letten bij de aanschaf van uw luchtige werkschoenen? Wij hebben de aandachtspunten op een rijtje gezet:

  • Het materiaal van zomer werkschoenen;
  • Het gewicht van zomer werkschoenen;
  • De ademende werking van de werkschoenen;
  • Het model van de werkschoenen voor de zomer.

 

Natte voeten en zweetvoeten in werkschoenen voorkomen

Allereerst is het materiaal van een zomerse, ademende werkschoen een belangrijk aandachtspunt. Veel voorkomende materialen zijn: leer, suède, microfiber, nubuck, mesh en rubber. Werkschoenen die gemaakt zijn van stof (mesh nylon en microfiber) worden vaak gebruikt voor lichte en ademende schoenen. Deze modellen zijn een ideale keuze voor mensen die tijdens de warme maanden veel buiten werken, bijvoorbeeld in de bouw branche of in de groen sector. Rubberen werkschoenen zijn daarentegen niet zo handig om te dragen wanneer u last heeft van zweetvoeten in werkschoenen. Rubber is een materiaal dat nauwelijks ademt en daarom minder geschikt is voor de warme zomermaanden.

 

Puma 64.385.0 Velocity 2.0 Blue Low S1P

 

Zorg voor comfort met lichtgewicht werkschoenen

Met warme temperaturen wilt u zich het liefst zo soepel mogelijk door de dag bewegen. Werkschoenen van lichte materialen helpen daarbij. Ga voor ademende werkschoenen die licht van gewicht zijn. Deze veiligheidsschoenen hebben namelijk een hoog draagcomfort en zorgen ervoor dat u zich flexibel en soepel kunt bewegen. Lichtgewicht werkschoenen zijn zo licht omdat ze gemaakt worden van speciale materialen. Deze materialen worden gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld kunststof-beschermneuzen en lichte loopzolen. 

 

Ademende en luchtige werkschoenen voor in de zomer

Bij Mallegrom Veiligheidsschoen hebben we een ruim assortiment ademende werkschoenen. De ademende werking van deze schoenen zorgt dat uw voeten de warmte goed kwijt kunnen. Ademende werkschoenen worden gemaakt van natuurlijk materiaal, dat de ventilatie van de schoen bevordert, of van speciaal ontwikkeld materiaal, zoals nylon mesh of microfiber.

 

Welk model werkschoen is ideaal voor de zomer?

Werkschoenen zijn in veel verschillende modellen leverbaar. Zo zijn er lage werkschoenen, halfhoge werkschoenen, hoge werkschoenen, maar ook werklaarzen. Uiteraard zijn de werkschoenen voor zowel dames als heren beschikbaar. U kunt zich ongetwijfeld inbeelden dat werklaarzen niet de meest ademende en luchtige optie is voor de zomerperiode. Kies daarom voor lage werkschoen voor de zomer in plaats van voor werklaarzen of hoge werkschoenen. Lage werkschoenen zijn de meeste koele en ademende variant werkschoenen.

 

Zes paar geschikte zomer werkschoenen 

Bent u op zoek naar een zomerse werkschoen? Wij hebben zes paar zomer werkschoenen voor u op een rijtje gezet:

 

Albatros Jetstream

 

Opmerkelijk sportieve werkschoen. Ademend en in veel trendy kleuren verkrijgbaar. 

€ 72,12
€ 87,26 incl. BTW
 

Puma Blaze Knit Low S1P

 

De sportieve Puma werkschoen met de looks van running-schoen.

€ 80,97
€ 97,97 incl. BTW
 

Meer informatie >

Meer informatie >

       


Buckbootz BAZBK S1P

De BAZBK is door de volledige metaalvrije, super lichte beschermneus de ideale middelhoge sneaker-werkschoen.

€ 86,36
€ 104,49 incl. BTW
 


Timberland PRO® S3

Een sportieve Timberland veiligheidsschoen. De lichtgewicht zolen bieden toonaangevend comfort. 

€ 128,10
€ 155,10 incl. BTW
 

Meer informatie >

Meer informatie >

Sievi SieviAir R3 Roller S3

 

Sievi SieviAir Roller S3

 

Een ademende werkschoen met S3-normering.

€ 185,11
€ 223,98 incl. BTW
 

 

Quick Sprint Grey S1P

 

De comfortabele werkschoen voor de zomer met optimaal draagcomfort.

€ 67,96
€ 82,23 incl. BTW
 

Meer informatie >

Meer informatie >

 

Tips voor comfortabele werkschoenen in de zomer

 

  • Laat uw werkschoenen luchten

Om nare luchtjes te voorkomen en uw werkschoenen zo fris mogelijk te houden is het aan te raden om uw werkschoenen iedere dag te luchten. Trek uw schoenen na werkdag uit en plaats deze op een koele plek. Haal eventuele sokken en zooltjes uit uw werkschoenen, zodat ook die kunnen luchten. Als u de luxe heeft van meerdere werkschoenen, is het daarnaast aan te raden om uw werkschoenen om de dag af te wisselen. Hierdoor krijgen uw werkschoenen de kans om meer te luchten en dit zal de kwaliteit van uw werkschoenen ten goede komen. Meer weten over het onderhouden van uw werkschoenen? Lees hier dan verder!

 

  • Draag luchtige sokken

Bij zomerse werkschoenen horen luchtige sokken. Kies bij voorkeur dunne en korte werksokken voor in uw werkschoenen. Ga voor luchtig materialen én laat uw sokken vooral niet in uw werkschoenen zitten aan het einde van de dag. Heeft u last van zweetvoeten? Er bestaan speciale anti-zweet sokken bijvoorbeeld gemaakt van bamboe. Door het dragen van een dunne en luchtige sokken in uw werkschoenen zult u een stuk meer comfort ervaren tijdens warme dagen.

 

Advies over uw werkschoenen?

Bent u op zoek naar meer informatie over werkschoenen? Of bent u op zoek naar advies over uw (persoonlijke) situatie? Wij staan voor u klaar! 


Bel ons op 033 489 32 53 of stuur uw vraag per mail naar [email protected].

 

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen