Werkschoenen

Goede werkschoenen voor dames

Veiligheidsschoenen zijn in verschillende branches verplicht om te dragen. Dat geldt voor dames en heren. De pasvorm van werkschoenen is essentieel. Bestaan er eigenlijk verschillen in werkschoenen voor dames en heren? En voor welke werkschoen kan een vrouw het beste kiezen? In dit artikel leggen we uit wat de beste én hipste werkschoenen voor dames zijn.

De voordelen van werkschoenen voor dames

Waarom zijn werkschoenen die specifiek ontwikkeld zijn voor dames een goede keuze? Een belangrijke reden om voor een speciale dameswerkschoen te kiezen, is ergonomie. Vrouwenvoeten zijn doorgaans smaller dan mannenvoeten en passen daardoor minder goed in werkschoenen voor mannen. Dit zorgt ervoor dat de schoen de voet niet goed omsluit. Het dragen van een te grote of te wijde schoen is niet ergonomisch verantwoord. 

Werkschoenen worden gemaakt met een leest als basis. De leest is een model van een voet en deze leest gebruikt een schoenmaker als basis voor een werkschoen. Iedere voet heeft een andere vorm. Daarom sluit de ene werkschoen wel goed aan op een voet en de andere niet. Werkschoenen voor dames worden gemaakt met behulp van een leest die afgestemd is op de voet van een vrouw. Daardoor sluiten deze werkschoenen logischerwijs beter aan op de voeten van dames. De pasvorm is beter en het werkcomfort wordt hierdoor vergroot.

 

 

Dames werkschoenen met een stalen neus

Stalen neuzen zijn al jaren een klassieker op het gebied van teenbescherming. Stalen neuzen beschermen de tenen door de impact van vallende objecten en vangen ook andere harde klappen op. Stalen neuzen zijn de meest bekende teenbescherming, maar zeker niet de enige variant. Tegenwoordig zien we ook veel dameswerkschoenen met composiet, glasvezel of aluminium voetbescherming. Elke vorm van neusbescherming is gekeurd om dezelfde impact te kunnen weerstaan en zijn dus allemaal even veilig.

 

Lichtgewicht dames werkschoenen

Worden er meters gemaakt tijdens het werken? Dan zijn lichtgewicht dames werkschoenen een goede optie. Lichte schoenen maken lopen comfortabeler en belasten de voeten minder. Hierdoor zijn lichtgewicht dames werkschoenen ideaal voor bijvoorbeeld de logistieke sector.

 

Hippe werkschoenen voor dames

Het oog wil ook wat; dat begrijpen wij maar al te goed. Voor mannen zijn er tegenwoordig veel verschillende hippe werkschoenen op de markt. Het zou gek zijn als verschillende werkschoenen fabrikanten geen rekening hielden met het uiterlijk van dames werkschoenen. Gelukkig is dat dan ook niet het geval. De werkschoenen van dames, worden net als die voor heren, steeds hipper en sportiever.

Een saaie zwarte werkschoen? Dat is absoluut verleden tijd. We zien tegenwoordig veel dames werkschoenen met prachtige kleurencombinaties. En nee: daar valt niet alleen roze onder. Blauw, paars, rood en groen: alle kleuren zijn tegenwoordig verkrijgbaar. Naast de sprankelende, hippe kleuren ontwikkelen werkschoenen-merken zoals Puma, Albatros. Sixton en Cofra werkschoenen met een sportief uiterlijk. Sommige varianten zijn met het blote oog niet te onderscheiden van een hippe sneaker.

Hip en modebewust verschijnen op de werkvloer, zonder af te doen aan de veiligheid van uw voeten? Met ons aanbod aan moderne dames werkschoenen is dat absoluut mogelijk!

 

S3 werkschoenen voor dames

S3 werkschoen vallen onder de meest populaire werkschoen voor dames. Dit komt omdat S3 dames werkschoenen vallen onder de meest veilige werkschoenen die beschikbaar zijn. S3 is een veiligheidsnorm. Deze norm houdt in dat S3 dameswerkschoenen:

  • Antistatisch zijn;
  • Een gesloten hiel en een schokabsorberende hak hebben;
  • Gemaakt zijn met een vocht en vuilafstotend bovenmateriaal;
  • Voorzien zijn van een anti-perforatiezool.

 

Sneaker werkschoenen dames

 

Dames sneaker werkschoenen

De tijd is voorbij dat werkschoenen een ongeïnspireerd uiterlijk hebben. Niet alleen zijn de ontwerpen van alle werkschoenen verbeterd. Ook zijn er nu werkschoen-varianten van bekende sneakers beschikbaar. Dames sneaker werkschoenen zijn er in veel verschillende stijlen en doen niet onder voor reguliere sneakers qua uitstraling.

 

Onze aanbevelingen voor dames werkschoenen

 

Puma 64.291.0 Celerity Knit Pink Wns Low S1

Een ademende, sportieve werkschoen met de looks van een running-schoen.

€ 71,82
€ 86,90 incl. BTW
 

 

Sixton 95414-00 Windex High S3

Een sportieve en extreem veilige veiligheidsschoen voor dames. 

€ 88,12
€ 106,63 incl. BTW
 

Meer informatie >

Meer informatie >

 

Albatros 64.521.0 Twist Red Wns Low S1P

Een sportieve dameswerkschoen, voorzien van een anti-penetratiezool. 

€ 59,72
€ 72,26 incl. BTW
 

 

Sievi Planar Red S3

Een veilige en trendy dameswerkschoen met een alternatieve twist.

€ 121,63
€ 147,17 incl. BTW
 

Meer informatie >

Meer informatie >

 

 

Solid Gear Haze Tellus S1P

Een unieke duurzame Bloom EVA-tussenzool met comfort

€ 223,20
€ 270,07 incl. BTW
 

 

 
 

Meer informatie >

 

 

Advies nodig over dames werkschoenen?

Bent u op zoek naar meer informatie over werkschoenen voor dames? Wij staan voor u klaar! Bel ons op 033 489 32 53 of stuur uw vraag per mail naar [email protected].

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »