Werkschoenen

Goede werkschoenen voor dames

Veiligheid op de werkvloer is van uiterst belang. Goede werkschoenen zijn daar een essentieel onderdeel in. Het is wel belangrijk dat de werkschoenen naast de benodigde veiligheid ook een goede pasvorm hebben. Het kiezen van de juiste werkschoen voor dames is dus erg belangrijk.

De voordelen van werkschoenen voor dames

Waarom zijn werkschoenen die specifiek ontwikkeld zijn voor dames een goede keuze? Een belangrijke reden is de ergonomie. Vrouwenvoeten zijn doorgaans smaller dan mannenvoeten en passen daardoor minder goed in werkschoenen voor mannen. Dit zorgt ervoor dat de schoen de voet niet goed omsluit en daardoor minder ergonomisch is. Schoenen worden altijd gemaakt op basis van een leest. De leest is een model van een voet wat de schoenontwerper gebruikt om zijn schoen mooi passend te maken. Omdat niet elke voet dezelfde vorm heeft, kunnen bepaalde schoenen beter zitten op de ene voet en minder goed op een andere. Doordat werkschoenen voor dames gemaakt zijn met een leest die speciaal ontwikkeld is voor de vrouwelijke voet is de pasvorm, en daardoor de ergonomie, een stuk beter voor vrouwen.

 

Dames werkschoenen met stalen neus

 

Dames werkschoenen met een stalen neus

Stalen neuzen zijn al jaren een klassieker op het gebied van teenbescherming. Stalen neuzen beschermen de tenen door de impact van vallende objecten en vangen ook andere harde klappen op. Stalen neuzen zijn de meest bekende teenbescherming, maar zeker niet de enige variant. Tegenwoordig zien we ook veel dameswerkschoenen met composiet, glasvezel of aluminium voetbescherming. Elke vorm van neusbescherming is gekeurd om dezelfde impact te kunnen weerstaan en zijn dus allemaal even veilig.

 

Lichtgewicht dames werkschoenen

Worden er meters gemaakt tijdens het werken? Dan zijn lichtgewicht dames werkschoenen een goede optie. Lichte schoenen maken lopen comfortabeler en belasten de voeten minder. Hierdoor zijn lichtgewicht dames werkschoenen ideaal voor bijvoorbeeld de logistieke sector.

 

S3 werkschoenen voor dames

S3 werkschoen vallen onder de meest populaire werkschoen voor dames. Dit komt omdat S3 dames werkschoenen vallen onder de meest veilige werkschoenen die beschikbaar zijn. S3 is een veiligheidsnorm. Deze norm houdt in dat S3 dameswerkschoenen:

  • Antistatisch zijn
  • Een gesloten hiel en een schokabsorberende hak hebben
  • Gemaakt zijn met een vocht en vuilafstotend bovenmateriaal
  • Voorzien zijn van een anti-perforatiezool

 

Sneaker werkschoenen dames

 

Dames sneaker werkschoenen

De tijd is voorbij dat werkschoenen een ongeïnspireerd uiterlijk hebben. Niet alleen zijn de ontwerpen van alle werkschoenen verbeterd. Ook zijn er nu werkschoen-varianten van bekende sneakers beschikbaar. Dames sneaker werkschoenen zijn er in veel verschillende stijlen en doen niet onder voor reguliere sneakers qua uitstraling.

 

Onze aanbevelingen voor dames werkschoenen

 

Puma 64.291.0 Celerity Knit Pink Wns Low S1

Een ademende, sportieve werkschoen met de looks van een running-schoen.

€ 71,82
€ 86,90 incl. BTW
 

 

Sixton 95414-00 Windex High S3

Een sportieve en extreem veilige veiligheidsschoen voor dames. 

€ 88,12
€ 106,63 incl. BTW
 

Meer informatie >

Meer informatie >

 

Albatros 64.521.0 Twist Red Wns Low S1P

Een sportieve dameswerkschoen, voorzien van een anti-penetratiezool. 

€ 59,72
€ 72,26 incl. BTW
 

 

Sievi Planar Red S3

Een veilige en trendy dameswerkschoen met een alternatieve twist.

€ 121,63
€ 147,17 incl. BTW
 

Meer informatie >

Meer informatie >

 

Advies nodig over dames werkschoenen?

Bent u op zoek naar meer informatie over werkschoenen voor dames? Wij staan voor u klaar! Bel ons op 033 489 32 53 of stuur uw vraag per mail naar [email protected].

De beste timmerman werkschoenen: zo vind je ze
Lasschoenen; welke werkschoenen zijn geschikt voor lassers?
De top 5 beste werkschoenen tegen koude voeten