Werkschoenen

Beste werkschoenen voor in de zorg

Als zorgmedewerker maakt u een behoorlijke hoeveelheid stappen. Goed ondersteunende werkschoenen zijn daarom erg belangrijk. Ook stellen ziekenhuizen specifieke eisen voor hun werkschoenen. Voor zorgpersoneel zijn er daarom specifieke werkschoenen ontwikkeld die aan deze eisen voldoen.

Wat maakt werkschoenen goed voor gebruik in de zorg?

Hygiëne is voor zorgpersoneel essentieel. Om infectie, ontsteking en de verspreiding van ziektes te voorkomen is het belangrijk dat werkkleding, en dus ook werkschoenen, niet alleen vuil weert, maar ook gemakkelijk en grondig te desinfecteren is. Werkschoenen voor in de zorg zijn daarom vaak afgewerkt met een microvezel laag. Deze laag is minder poreus dan leer en is daardoor beter in het weren van bacteriën. Sommige werkschoenen kunnen zelfs bacteriën doden. Daarnaast zijn werkschoenen in de zorg ook vaak wit. De witte kleur zorgt ervoor dat vuil snel zichtbaar is en de werkschoenen snel te ontsmetten zijn.

 

De veiligheidsnormering van werkschoenen in de zorg

Voor zorgpersoneel zijn de meeste werkschoenen voorzien van een S2 normering. Deze normering past goed bij het werk wat in de zorgsector wordt uitgevoerd. 

Schoenen met een S2 normering hebben:

  • Neusbescherming die een impact van 200 joule kunnen weerstaan
  • Een minimale indeukresistentie van 15.000 Newton
  • Antistatische eigenschappen
  • Een gesloten hiel een schokabsorberende lak
  • Een afwerking van waterafstotend materiaal

Meer over de normeringen van werkschoenen leest u hier. 

 

Onze werkschoenen voor in de zorg

 

1. Emma Metric S2
 

Compacte en comfortabele instapper van Emma. 

 

Emma Metric S2 - Werkschoenen zorg

Comfortabele instappers die eenvoudig te reinigen zijn en voorzien van een antibacteriële bovenlaag. Dankzij de antislip zool heeft u altijd grip, ook als de vloer nat is.

€ 75,87
€ 91,80 incl. BTW

 

Meer over de Emma Metric S2 >

 

2. Sixton Venezia S2

 

De veilige en hygiënische instapper van Sixton.

 

Sixton Venezia S2 - Werkschoenen zorg

Deze metaalvrije instapper is goed schoon te maken en is voorzien van een antibacteriële bovenlaag en voering. Ook is deze schoen voorzien van een antislip zool.

€ 59,72
€ 72,26 incl. BTW

 

Meer over de Sixton Venezia S2 >

 

 

3. Puma Clarity Low S2

 

Comfortabele en hygiënische sneaker voor vele meters.

 

 

Puma Clarity Low S2 - Werkschoenen zorg

Deze comfortabele witte sneakers zijn voorzien van PUMAs IQ.CELL technologie. Een geïntegreerd gelkussen dempt schokken en vangt energie op. De microvezel bovenlaag weert bacteriën.

€ 70,17
€ 84,90 incl. BTW

 

Meer over de Puma Clarity Low S2 >

 

4. Cofra Numa S2

 

Halfhoge hygiënische instappers voor extra voetondersteuning.

 

 

Cofra Numa S2 - Werkschoenen zorg

Bestand tegen chemicaliën, 100% metaalvrij en gemakkelijk uitwasbaar. Deze halfhoge instapper biedt extra comfort en voetondersteuning en weert ook vuil en bacteriën

€ 51,64
€ 62,49 incl. BTW

 

Meer over de Cofra Numa S2 >

 

Werkschoenen voor de dienstverlening rondom de zorg

Werkt u in de zorg, maar niet als zorgverlener? Voor logistieke medewerkers, onderhoudsmonteurs, schoonmakers en andere medewerkers in de zorg zijn werkschoenen met een S1 of S1P normering ook aan te bevelen. Bijvoorbeeld de Sievi SieviAir R2 Roller S1, de Albatros Court Grey Low S1P en de Puma Elevate Knit Black Low S1P zijn comfortabele schoenen voor niet medische werkzaamheden in ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

 

Vragen over werkschoenen voor de zorg?

Er is een breed assortiment van werkschoenen die top zijn voor de zorgsector. Van lage werkschoenen tot halfhoge werkschoenen, van sneakers tot instappers. Daarbij komt dat iedere voet en iedere manier van lopen anders kan zijn. Dit kan de keuze lastig maken. In ons kenniscentrum hebben we informatie verzameld die u kan helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Bent u op zoek naar meer informatie over een bepaald model? Of bent u op zoek naar advies over uw (persoonlijke) situatie? Wij staan voor u klaar! Of bekijk onze werkschoenen voor heren en werkschoenen voor dames.

Bel ons op 033 489 32 53 of stuur uw vraag per mail naar [email protected].

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »