Werkschoenen

De top 5 beste werkschoenen tegen koude voeten

Gedurende de wintermaanden kun je last krijgen van koude voeten in je werkschoenen. Zeker als je buiten aan het werk bent. En koude voeten, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Het is niet alleen vervelend, het kan ook nog eens nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid als je niet uitkijkt. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je voeten warm blijven tijdens het werken.

Hoe voorkom je koude voeten in werkschoenen?

Gelukkig zijn er meerdere manieren waarop jij kunt voorkomen dat je koude voeten krijgt in je werkschoenen. Veel bewegen om je bloedsomloop te stimuleren bijvoorbeeld. Maar constant in beweging blijven is helaas niet altijd mogelijk als je aan het werk bent. Daarom geven we je nog een paar andere opties om je voeten warm te houden en hebben we de top 5 van beste werkschoenen voor dames en heren tegen koude voeten voor je op een rijtje gezet.

 

Sixton Werklaars voor koude voeten

 

Ga voor thermo werkschoenen

Thermo werkschoenen zijn ideaal als je last hebt van koude voeten. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze schoenen speciaal ontworpen om te gebruiken in winterse omstandigheden. Ze hebben een zogeheten CI-normering (Cold Isolation). Dit betekent dat de schoenen wel 30 minuten lang getest worden bij -20 graden en dus extreem goed isoleren.

Voor deze isolerende werking worden verschillende soorten thermovoeringen zoals PrimaLoft, Thinsulate en Thermolite, maar ook bont en wol, gebruikt. Deze voeringen beschermen je voeten tegen de kou en houden ze heerlijk warm.

 

Wat betekent dat allemaal?

Al die termen zijn misschien een beetje nietszeggend, dus laten we ze even kort doornemen.

Thermolite

Dit is een van de meest voorkomende isolatiematerialen en is een duurzaam lichtgewicht isolatiemateriaal gemaakt van gerecyclede kunststofvezels. Een zogeheten halffabricaat. Het wordt gebruikt voor alle soorten kleding en werkt zowel tegen kou als tegen warmte.

Thinsulate

Dit is nog zo’n halffabricaat, dat in gradaties van 200 (goede isolatie) tot 600 (extreme isolatie) wordt toegepast. Dit isolatiemateriaal bestaat uit hele dunne kunststofvezels, waardoor dit materiaal heel dun en licht is, maar wel super goed isoleert. Dit isolatiemateriaal wordt ook veel gebruikt voor handschoenen.

PrimaLoft 

Dit is een duurzame, hoogwaardige synthetische vulling. Deze vulling bestaat uit hele kleine zakjes die de lichaamswarmte vast houden, zelfs in natte en koude omstandigheden. Onder andere de kleding van The North Face wordt met dit isolatiemateriaal gemaakt.

 

Gebruik goede werksokken

Draag je thermo werkschoenen, maar heb je nog steeds last van koude voeten? Dan is het misschien tijd voor nieuwe werksokken. Nu denk je misschien direct aan dikke geitenwollen sokken om je voeten warm te houden, maar dit is niet per se de beste oplossing. Dikke sokken kunnen er juist voor zorgen dat je voeten meer gaan zweten. Hierdoor worden je sokken nat, en van natte sokken krijg je koude voeten. Goede werksokken voeren vocht af en houden je voeten op een constante temperatuur. 

Je kunt eventueel ook regelmatig even van sokken wisselen of je schoenen goed laten drogen (hou ze in dit geval wel uit de buurt van de verwarming).

 

De top 5 beste werkschoenen tegen koude voeten

Ben je op zoek bent naar de beste schoenen om je voeten warm te houden? We hebben diverse soorten thermo werkschoenen in ons assortiment die ideaal zijn om koude voeten te voorkomen. Dit is onze top 5 beste werkschoenen tegen koude voeten:

 

1. Arbesko 835 S3

Arbesko 50672 S3

Waterdicht en twee lagen isolerende voering, de neus van de laars heeft Keprotec® teenbescherming met Kevlar®.

Warmte: +++

€ 235,25
€ 284,65 incl. BTW

 

Meer over de Arbesko 835 S3

 

2. Sievi Alaska Roller+ S3  

Sievi Alaska Roller+ S3

Waterdicht en isolatie door waterafstotende materialen, voering van bont en zool van Thermo-Alu.

Warmte: +++

€ 244,63
€ 296,00 incl. BTW

 

Meer over de Sievi Alaska Roller+ S3

3. Sixton Montana S3

Sixton 81156-23 Montana S3

Waterdicht en isolatie door outdry en wollen voering.

Warmte: ++

€ 130,05
€ 157,36 incl. BTW

 

Meer over de Sixton Montana S3

4. Amblers FS998 S3

Amblers FS998 S3

Waterdicht en isolatie door voering van Thinsulate 200 en waterdicht membraam.

Warmte: ++

€ 102,21
€ 123,67 incl. BTW

 

Meer over de Amblers FS998 S3

 

5. Cofra Bering S3

Cofra Bering S3

Waterdicht en isolatie door volnerf leer, voering van Thinsulate 600 en voetbed van soft PU met een fleece toplaag.

Warmte: ++++

€ 108,14
€ 130,85 incl. BTW

 

Meer over de Cofra Bering S3

 

 

Last van warme voeten? Ga voor goed ademende werkschoenen

Heb je juist last van warme voeten in je werkschoenen en zoek je een manier om je voeten te koelen tijdens het werken? Dan heb je goed ademende werkschoenen nodig. In tegenstelling tot thermo werkschoenen, zijn deze werkschoenen speciaal ontworpen om de warmte snel af te voeren, zodat je minder snel last krijgt van zweetvoeten.

 

Thermo werkschoenen van Mallegrom Veiligheidsschoenen

Meer weten over werkschoenen voor koude voeten of heb je misschien een heel andere vraag? Wij staan voor je klaar! 

Bel ons op 033 489 32 53 of stuur je vraag per mail naar [email protected].

Werkschoenen
De beste en populairste werkschoenen van dit moment
Werkschoenen
Beste werkschoenen voor staand werk
Werkschoenen
Zijn werkschoenen verplicht?
Veelgestelde vragen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »